úterý 17. května 2016

Jak být nejlepším Youtuberem. 4.část

Chci být nejlepší | 2. lekce – Jak odstranit šum?

Obrázek k návodu o audacity.

Jak odstranit šum ze zvuku?

Sám jsem ze začátku potřeboval vyčistit šum z mých videí a možnost, kterou Vám představím je ta nejlepší. Vyčistil jsem mnoho nahrávek a díky tomuto programu, jsem ze začátku nasbíral několik stovek odběratelů.  
Ne všichni máte možnost vynaložit finanční prostředky, a proto přicházím s dalším dílem v této sérii. V minulém díle, jsem Vám ukazoval nabídku mikrofonů. Pokud nemáte možnost si mikrofon koupit, tento návod budete určitě potřebovat.
Hledali jste někdy články nebo videa ve stylu: „Jak odstranit šum z videa?“ nebo „Jak odstranit šum z nahrávky“ nebo dokonce „How to remove noise“? Pak mám pro Vás jednoduché řešení. Tím řešením, je program audacity. Jak tedy postupovat, přiodstraňování šumu?

1. Musíte mít nainstalovaný audacity

Nejdůležitější je si audacity stáhnout a nainstalovat. Stáhnout si můžete z Sourceforge.net. Instalace probíhá klasicky jako všechny ostatní. Klikáte na další, dokud tam najednou nenaběhne dokončit.

2. Otevřít nahrávku v audacity

K otevření můžete použít „Soubor -> Otevřít“ nebo jednoduše soubor přetáhněte ze složky do audacity. Já například zvuk nevkládám, ale v audacity přímo nahrávám a potom ho spojuji s videem v Sony vegas.

3. Jak získat profil šumu

Označte malý kousíček v nahrávce, kde nemluvíte a je slyšet pouze šum. Může to být pouze sekunda nebo pár sekund na začátku vašeho záznamu. Poté přejděte do: „Efekty ->Odstranění šumu -> Získat profil šumu“.

4. Odstranění šumu

Poslední krok je přímé odstranění. Označte si celou stopu (ctrl + A) a poté opět přejděte do: „Efekty -> Odstranění šumu -> Ok“. Ve třetím kroku jsme totiž načetli zvuk šumu a v tomto kroku ho odstraňujeme z celé nahrávky. Proto vybíráme nejdříve část kde je slyšet pouze šum a poté odstraňujeme šum z celé nahrávky.

Co nás čeká příště?

V příštím díle se podíváme na programy, které můžeme na natáčení použít. Pokud chcete být stále v obraze a chcete být informování o dalších článcích, zaregistrujte se prosím. Můžete získat výhody v chystaných soutěžích.

Žádné komentáře: