úterý 17. května 2016

Jak být nejlepším Youtuberem. 2.část

Jak vybrat vhodný název pro video

V dnešním článku si vysvětlíme, jak nastavovat názvy svých videí a proč je i taková triviální věc jako název důležitá. Články spadající do „rady a tipy“ se budou zaobírat pouze tímto, tudíž zde nenajdete celé seriály, ale pouze krátké a rychlé tipy pro zlepšení kvality vašich videí a zlepšení sledovanosti na Youtube. Příště se například můžete těšit na nastavení popisku videa nebo klíčových slov.

Je název videa důležitý?

Pravděpodobně si moc z Vás nedává záležet na vzhledu vašich názvů. I takové věci, jako špatně vypadající název videa dokáže lidi odradit. Jednoduše je to proto, že u „větších“ youtuberů vidíte, že se tím moc nezaobírají.
Někteří, jako například TVTWIX, dají pouze jednoslovný název videa s velkými písmeny a víc to neřeší. Jediný důvod proč oni to mohou udělat a vy ne, je ten, že oni už mají rozjetý svůj kanál. Vy jste ale pravděpodobně na začátku a chcete ho rozjet.

V jednoduchosti je krása

Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Pokud to přeženete a název bude delší jak popisek videa, je to stejně špatné, jako kdyby byl jednoslovný.  Tudíž doporučuji volit něco mezi. Uvedu zde několik příkladů, jak by váš název videa vypadat měl a jak ne.
Dejme tomu, že se náš kanál jmenuje „Melissa hraje hry.“ Rozhodně by název videa neměl vypadat takto:
„[CZ] Melissa hraje hry – LEAGUE OF LEGENDS – 1. Video – STRAŠNĚ MOC MI TO DNESKA ŠLO!!“
 „Melissa – lolko“
Výše uvedený příklad je zdlouhavý a nepůjde zobrazit ani na hlavní straně, tudíž nemá smysl přehánět to. Naopak druhý příklad je zase příliš krátký a většina lidí si řekne, že to bude nějaká hloupost, když si člověk nedokáže vymyslet pořádný název. Já bych v tomto případě volil něco takového:
„Melissa hraje hry | LOL | 1. Díl – Výborná hra za jinx“
 „Melissa | League of legends – První hra [HD]“
Opravdu záleží na vaší kreativitě, zda použijete takovéto oddělovače jako já nebo prosté jednoduché pomlčky („|“ – Tento znak vytvoříte kombinací „levý alt + w“). Cokoli bude podobné tomu mému, tzn. nepřeplácané ani neodfláknuté, bude vypadat pěkně.

Automatické názvy

Doporučuji Vám nastavit si na svém kanále „automatické názvy“. Jednoduše si pak vytvoříte šablonu, kterou pouze přepisujete. Automatické názvy se nastavují zde:
Ukázka úpravy automatických odkazů
(Po kliknutí na obrázek ho zvětšíte).
Máte tedy dvě možnosti, jak to udělat. První možnost je si zkopírujete adresuhttps://www.youtube.com/upload_defaults a otevřít jí v prohlížeči, kde jste přihlášeni. Automaticky vám naběhne tato stránka a vy můžete upravovat. Další možnost je najet tam manuálně. Kliknutím na „Můj kanál/My channel“ (v menu) -> Video manager/Správce videí  -> Channel/Kanál (v levém menu) -> uploads default. Když se dostanete dovnitř, můžete si trénovat názvy videí a udělat si šablonu, jako mám například na obrázku já.

Závěr

100 lidí, 100 chutí. Vám se například mnou vytvořený název videa nemusí líbit. Avšak většina lidí si myslím bude spíše souhlasit. Chtěl jsem Vám jen ukázat, že i názvem můžete přilákat pozornost lidí. Přeji hodně úspěchů při tvoření vašich názvů. Buďte JEDNODUCHÝ, ale zároveň KREATIVNÍ.

Žádné komentáře: