úterý 17. května 2016

Jak být nejlepším Youtuberem.

Chci být nejlepší | 1. lekce – Jaký mikrofon na natáčení?

Určitě jste už zkoušeli spoustu způsobů, které by Vám pomohli zvýšit počet zhlédnutí u videí. Zde se Vám pokusím několika radami zlepšit sledovanost a zároveň zvýšit kvalitu vašich videí.

Je důležité mít kvalitní mikrofon?

Upřímně, když si pustíte video, kde na Vás začne někdo řvát z brambory zakoupené v Tescu, okamžitě vypínáte video. Z tohoto důvodu byste si měli na výběru mikrofonu dátextra záležet a já vám s výběrem dnes pomohu. Dnes si ukážeme, jaký mikrofon vybrat, abychom zněli co nejreálněji a zvuková stopa co nejčistěji.
Navíc si pomůžeme programem audacity (odkaz na článek), pro úplné vyčištění audio stopy. Nyní si ukážeme několik alternativ pro co nejlepší kvalitu. Srovnám to od nejnižší ceny, jelikož vím, že ne všichni mají dostatek finančních prostředků.

1.      Trust Starzz 16973

Mikrofon, který drží momentálně první příčku na webových stránkách heureky. Když se kouknete na cenu, pravděpodobně si řeknete: „Jak sakra může něco takového být doporučeno?“. Ale opravdu, tento mikrofon doporučuji lidem, který nemají jak si vydělávat nebo nemají dostatek finančních prostředků.
Sám nepochopím, jak je to možné, ale tohle vám rozhodně zlepší kvalitu videí na youtube a Vaší stávající fanoušci budou rozhodně rádi. Tento mikrofon můžete objednat ze stránek uvedených ZDE (kde také naleznete nejnižší možnou cenu). Mikrofon se pohybuje v relaci od 300-400 Kč. Test a unboxing mikrofonu můžete vidět na tomto videu.
Specifikace mikrofonu
VlastnostHodnota
VýrobceTrust
PřipojeníJack
Hmotnost164g
Výstup3,5mm jack
Délka kabelu2,5m
Frekvenční rozsah50-16000Hz
Záruční doba3 roky

2.      Behringer C-1U

Druhý a zároveň poslední kousek, který pro Vás mám momentálně připravený, je mikrofon od výrobce Behringer. Dle mého názoru nejkvalitnější mikrofon pro natáčení videí. Samozřejmě, že existují i mnohem dražší a kvalitnější mikrofony, avšak pro natáčení videí je dle mého tohle nejlepší volba.
Za cenu, kterou tento mikrofon, Vaší fanoušci dostanou rajskou hudbu do uší a odběratelé se budou jen hrnout. Tento mikrofon můžete objednat ze stránek uvedených ZDE (kde také naleznete nejnižší možnou cenu). Mikrofon se pohybuje v relaci od 1400-1500 Kč. Test mikrofonu můžete vidět na tomto videu.
Specifikace mikrofonu
VlastnostHodnota
VýrobceBehringer
PřipojeníUSB
VýstupUSB
Délka kabeludle dodavatele
Frekvenční rozsah40-20000Hz
Záruční dobadle dodavatele


Příslušenství k mikrofonům

1.      POP Filtr

Pop filtr slouží ke změnění akustický změn. Tato věta Vám pravděpodobně nic neřekne. Vysvětlím to tedy jinak. Když nahráváte, stane se, že použijete slovo, kde je písmeno „p“. Mikrofon ho zachytí, ale udělá to nepříjemný zvuk. Dále také zachytí například vítr (Vaše foukání), které může být pro fanoušky nepříjemné.
Já sám používám pro tvorbu videí na youtube Pop filtr a nemohu si ho vynachválit. Video, které alespoň trochu poukazuje na rozdíly s pop filtrem, a bez něho můžete vidět zde. Doporučuji koupit. Pop filtry se dají najít v cenové relaci od 300 Kč. Můžete proto navštívit například web heureka.cz a najít tam nerozumnější cenu v závislosti na kvalitě.

2.      Stojan

Některé mikrofony většinou mají vlastní stojany, avšak ne všechny. Doporučuji si vždy pořádně přečíst popis produktu, aby Vám nepřišel pouze mikrofon. Je to nepříjemné, když potom musíte čekat dalších několik dní na to, než Vám přijde stojan.

Co nás čeká příště?

V příštím díle si ukážeme jak pracovat s audacity. Pomůže Vám to k vyčištění audio stopy, aby v pozadí nešel slyšet šum. Do komentářů bych Vás poprosil o hodnocení tohoto článku. Pokud chcete být stále v obraze a chcete být informování o dalších článcích, zaregistrujte se prosím. Můžete získat výhody v chystaných soutěžích.

Žádné komentáře: