čtvrtek 11. října 2012

Nejčastější zabijáci sexuálního života

Stres, únava, vyčerpání či hádky s partnerem. To všechno může negativně zapůsobit na váš sexuální život. Jestli jste se svým současným sexuálním životem nespokojeni a chtěli byste, aby se zlepšil, měli byste zkusit odhalit právě ty největší zabijáky vašeho libida a následně se jich nadobro zbavit.


Stres

Asi to znáte. Když jste ve stresu, nemáte na sex ani pomyšlení, a tak jej raději přesunete až na další den. Pokud však máte třeba dlouhodobé problémy v práci, a tím pádem se i ustavičně stresujete, může tato situace napáchat nenávratnou škodu ve vaší ložnici. Kvůli dlouhodobému stresu totiž ženy často postrádají libido a muži začínají trpět erektivní disfunkcí.






Únava a vyčerpání

Stejně jako stres má na sexuální život negativní dopad také únava a vyčerpání. V tomto případě se ovšem nejedná o dlouhodobou záležitost. Náprava je přitom velmi jednoduchá. Energii k novým výkonům můžete načerpat vydatným spánkem, relaxací nebo případně společnou dovolenou.


Partnerská rutina

Je samozřejmé, že partnerský vztah postupem doby prochází přirozeným vývojem. Asi si vzpomínáte, jak jste spolu s partnerem na jeho začátku zamilovaně tokali, milovali se takřka na každém rohu a šíleně se těšili na další rande. Po několika letech však hrozí, že přijde zevšednění vztahu a s partnerem se pomilujete přinejlepším jednou do týdne, někdy ani to ne.

Pokud cítíte, že jste se navzájem odcizili, neházejte flintu do žita a zkuste s nepříjemnou partnerskou rutinou definitivně skoncovat. Okořeňte si sex, zkuste spolu trávit více volného času, najděte si společný koníček a vyrazte spolu na romantickou dovolenou. To by vašemu vztahu mělo dodat nový impuls do života.




Italská domácnost

Jestli jste s partnerem stoupenci „Itálie“ a hádky jsou u vás doma na denním pořádku, může se už jednat o závažný partnerský problém, který může mít negativní dopad právě i na váš intimní život.

Někteří jedinci však zastávají názor, že hádky jsou kořením vztahu a že právě po hádkách je usmiřování nejsladší. Na druhou stranu ti další nejsou po hádce s partnerem schopni intimního sblížení, protože v nich stále zůstává pocit hořkosti z toho, co během hádky zaznělo.


Přehnaná sebekritika

Svého partnera můžete pěkně rozhodit tím, když mu budete neustále vykládat, že máte pneumatiky na břiše, celulitidu na stehnech, povislé paže a že byste měla shodit minimálně pět kilo. Tyto řeči jej v posteli nenažhaví, právě naopak. Navíc, tento pocit nedokonalosti některým ženám také brání v tom, aby se během milování naplno realizovaly.


Další zabijáci sexuálního života
sobecké a bezohledné chování v posteli
partner, který si nepotrpí na hygienu
alkohol a léky
špatná fyzická kondice, obezita
pořízení si vlastních dětí

Žádné komentáře: