neděle 14. října 2012

Dcera nebo syn?

Jak zplodit kluka? Jak zplodit holku?

Jak funguje metoda Karla Příplaty?
Následující návod se opírá výhradně o osobní studii pana Karla Příplaty. Jeho metoda byla ověřena experimentálně, některé úvahy mohou být v rozporu s dnešní vědou. Metoda nemusí být 100% učinná. Zveřejnění této metody nechť je vnímáno jako poděkování Karlovi Příplatovi za jeho celoživotní dílo.



1. Kdo byl Karel Příplata?
Karel Příplata byl profesí opravář hasících přístrojů. Za svůj život prochodil s brašnou přes rameno od domu k domu pět bývalých okresů na Plzeňsku. Se svou manželkou vychoval 4 dcery a jednoho syna. Téměř 40 let pracoval na své metodě ovlivňování pohlaví dítěte, kterou úspěšně aplikoval v mnoha rodinách a také ve své vlastní. Bohužel již nestihl svou metodu představit širší veřejnosti.

2. Na čem je založena metoda ovlivnování pohlaví?
Metoda vychází z poznání zákonů přírody již od svého stvoření a to na základě stáří mužova semene. Pohlaví ovlivňuje hustota pohlavních styků muže.
Je již známo, že "mužské" a "ženské" spermie se v mnohém liší. Mužská spermie s chromozomem Y je rychlá, ale méně houževnatá. K vajíčku se sice dostane velmi brzy, v těle ženy však nevydrží příliš dlouho a rychle umírá. Naproti tomu spermie "ženská" s chromozomem X je pomalejší, cesta k vajíčku jí trvá déle, zato však je mnohem houževnatější a její životnost je delší.
V zájmu přírodních zákonů o uchování rodu je nutné, aby se z málo častých souloží rodily dcery, ženy, uchovatelky rodu. Pokud muž nemá pohlavní styk či jinou ejakulaci déle, než jeden týden, většina "mužských" spermií umírá a déle přežívají převážně spermie "ženské". V každém případě je nutná důvěra a spolupráce obou partnerů.

3. Jak zplodit kluka?
Čerstvé semeno
Častá soulož
Chceteli zplodit syna, je třeba zvážit, kdy došlo k poslední souloži resp. ejakulaci muže. Uplynulo-li od poslední ejakulace 3 dny a více, je bezpodmínečně nutné, aby muž nejprve ejakuloval bez možnosti oplodnění, neboť pokud jsou spermie starší více jak 3 dny, je zplození syna nejisté a při 6 nebo více dnech je vyloučené. Pro zplození syna je pak doporučen pohlavní styk každý den, aby měly šanci na oplodnění rychlejší "mužské" spermie.

4. Jak zplodit holku?
Týden staré semeno
Soulož v týdenních nebo delších intervalech
Chcete-li zplodit dceru, je opět třeba zvážit, kdy došlo k poslední souloži resp. ejakulaci muže. Uplynulo-li od poslední ejakulace 6 a více dnů, je to v pořádku. V opačném případě je nutno počkat 6 dnů nebo déle, a teprve potom se milovat, nejlépe před plodnými dny. "Ženské" spermie mají delší životnost a na vajíčko si počkají. Před dalším milováním je nutné čekat 6 a více dnů. Pro některé partnery nebude čekání snadné, bohužel jiné řešení není. V průběhu čekání je nezbytně nutné vyvarovat se jakékoliv ejakulaci muže. Zamlčení této skutečnosti, včetně nevěry, by zákonitě zvrátilo plánované zplození dcery.

5. Jak co nejpřesněji spočítat ovulaci?
Abyste určili dny ovulace co nejpřesněji, je třeba vyhnout se jednoduchým výpočtům. Ty většinou pracují s průměrnými hodnotami a nepočítají s tím, že menstruační cyklus každé ženy je individuální. Pro správný výpočet ovulace je nutné pravidelně sledovat tři základní příznaky:
bazální teplota,
cervikální hlen,
krvácení.
Výpočet ovulace je důležitý nejen pro samotné oplodnění, ale vzhledem k rozdílným vlastnostem "mužských" a "ženských" spermií může mít lhůta ovulace značný význam i při plánování pohlaví dítěte.

Dny ovulace
Na rozdíl od jiných živočišných druhů zůstává u žen ovulace - a tedy i plodné dny - skrytá. Žena může subjektivně vnímat svou ovulaci, ale pro ostatní zůstává nerozpoznána. Často však ani žena sama neví, kdy přesně u ní tato fáze cyklu nastává. Pak přichází na řadu výpočet ovulace. Obvykle ovulace začíná dvanáctý až šestnáctý den menstruačního cyklu (tj. od začátku poslední menstruace) a trvá kolem 24 hodin. V praxi ale není výjimkou začátek ovulace již desátý nebo naopak až dvacátý den cyklu. Též doba ovulace se může lišit a trvat jen dvanáct hodin nebo celé dva dny. Samotné počítání dnů je tedy metodou velmi teoretickou a v praxi nespolehlivou. Chcete-li načasovat pohlavní styk s ohledem na pohlaví dítěte, potřebujete vystihnout termín ovulace přesněji. A k tomu využijete její hlavní příznaky: bazální teplota a cervikální - děložní - hlen.

Ovulace a pohlaví dítěte
Druh spermie určuje, zda se narodí chlapec nebo děvče.
Chcete-li chlapečka, máte situaci jednodušší. Pohlavní styk je pak vhodný přímo během ovulace, kdy mají hbitější samčí spermie větší šanci na úspěch. Pokud si přejete holčičku, měly by spermie v ženském těle vyčkávat již před ovulací dostatečně dlouho, aby získaly početní převahu "ženské" spermie, ne však déle, než mohou přežít. (Vzhledem k tomu, že spermie dokáží v těle ženy "vyčkávat", začínají plodné dny dříve než ovulace.) Proto by žena měla ve svém menstruačním cyklu vysledovat jistou pravidelnost a tou se následně řídit.


Jak zplodit chlapečka nebo holčičku?


Tuto otázku si klade mnoho párů. Moji známí měli doma čtyři chlapce a neustále snili o holčičce. Ovšem riskovat, že novorozeně bude opět syn, už nechtěli. Do rukou se jim však dostala metoda doktora Benenda a uvěřili jí natolik, že se jim do pětice narodila dcera Ivanka. Metodu jsem si opsala a leží na dně zásuvky pracovního stolu do té doby, než se rozhodneme, že si pořídíme druhou dceru. Zatím se o ní podělím s vámi.

Polský venkovský lékař Franciszek Benendo pravděpodobně rozřešil jeden z nejstarších problémů lidstva: Ví, jak zplodit podle přání buď chlapečka, nebo holčičku.
Na počátku jeho kariéry byl považován za venkovského doktora podivína, který se zápisníkem v ruce "běhal za těhotnými ženami". Málokdo tušil, že to byl začátek jeho velkého objevu, který se dočkal ocenění až po letech, kdy byly poprvé jeho poznatky uveřejněny v jednom francouzkém listu v roce 1972.

Benendo objevil souvislost mezi fází ženina cyklu, v níž došlo k pohlavnímu styku, a pohlavím dítěte.
Benendo tvrdí, že nastalo-li početí mezi pátým a třetím dnem před ovulací, je na 84,7 % pravděpodobné, že se narodí děvče. Jestliže žena počala těsně kolem ovulace (v den ovulace, den před ní nebo den po ní) je na 86,6% pravděpodobné, že bude mít chlapce.



Jak zjistit okamžik ovulace? Ovulaci lze zjistit měřením tělesné teploty. Žena si musí vést graf tělesné teploty měřené každé ráno po probuzení. Ovulace je totiž provázena v ranní teplotě. Na počátku cyklu (to je od prvního dne menstruace) udržuje se teplota na nejnižším bodu - až na malé výkyvy zpravidla pod 37°C. Při ovulaci teplota dosti znatelně stoupá (o 4-6 desetin stupně Celsia), říká se tomu "teplotní posun". Tato vyšší tělesná teplota se udržuje až do příští menstruace, potom opět klesá. Žena si musí vést graf teplot nejméně dva až tři cykly.

Jak ale vysvětlíme, že z pohlavních styků těsně kolem doby ovulace se rodí převážně chlapci a ze styků nejméně tři dni před ovulací především děvčátka? Odpověď je pravděpodobně dána rozdílným charakterem spermatozoidů X (ženských) a Y(mužských). Spermatozoidy s chromozómem Y(z nichž se rodí chlapci) jsou menší, pohyblivější, "statnější" než X, ale rychleji umírají. Můžeme předpokládat, že proces oplodnění (boj spermatozoidů o vajíčko) probíhá asi takto:
Je-li oplozující pohlavní styk časově velmi blízký ovulaci (v den ovulace, den před ní nebo den po ní) jsou chromozomy Y silnější, mají převahu nad chromozómy X a narodí se chlapec.
Jestliže pohlavní styk nastal 3,4 nebo 5 dní před ovulací, vydrží v lůně ženy beze škody jen chromozomy X(z nichž se rodí dívky), kdežto chromozómy Y ztratí oplodňovací schpnost. Když vajíčko sestoupí z vaječníků jsou v pohotovosti už jen chromozómy X a rodí se děvčátka.
Benendo zjistil, že druhý den před ovulací je neutrální: spermatozoidy X a Y jsou v té době v rovnováze. Proto dochází v tento den početí průměrně stejného počtu dívek jako chlapců.
Benendova práce určitě není z vědeckého hlediska nenapadnutelná. Ale je pravda, že jeho závěry se shodují s výsledky nejnovějších amerických výzkumů.

Žádné komentáře: