neděle 14. října 2012

9 pravidel zdravého vztahu

Víte, co je největším zabijákem vztahu? Rutina!

1. Měli byste spolu trávit chvilky, na které budete rádi společně vzpomínat.

Zní to jako klišé, ale je to tak. Určitě vašemu vztahu neprospěje, pokud se oba večer svalíte k televizi, pomilujete se, jdete spát a druhý den znovu. Navíc, kvalita společně stráveného času značně převyšuje kvantitu. Takže běžte ven, jděte na jídlo, do divadla, sdílejte spolu nějaký koníček. Že jste spolu neznamená, že nemůžete dál randit.


2. Měli byste dát tomu druhému prostor.

Což je stejně důležité jako společně strávený čas. Vyražte si s kamarádkou na nákupy, běžte na dámskou jízdu, pošlete přítele s kamarády do hospody nebo samotného do posilovny. Budete se na něj pak více těšit.


3. Sex.

Jste si jistí, že jste oba stejně spokojení s frekvencí sexu a jeho průběhem? Nebo byste chtěla něco zlepšit? Komunikujte s partnerem. Milování je vyvrcholením partnerského vztahu.





4. Smějte se společně.

Pár, který se spolu dokáže smát, spolu vydrží. Společný smysl pro humor je důležitý a je to také pravděpodobně jedna z věcí, která vás na vašem partnerovi upoutala. Vzpomínejte na věci, které vás pobavily, kterým jste se společně smáli, buďte hraví a škádlete se.


5. Plňte si fantazie.

Sex v dlouhodobém vztahu bez trošky fantazie a snahy se stává docela snadno rutinním. Na druhou stranu, být ve vztahu znamená mít možnost experimentovat, vymýšlet a plnit jeden druhému intimní přání. Bez komunikace to ale nepůjde.


6. Zdravá míra hádání.

Jistě, každý občas potřebuje vyjádřit názor a rozhodně není zdravé, abyste si ten svůj musela nechat pro sebe. Nějaká ta hádka občas dokáže pročistit ovzduší. Pokud však má váš partner chyby, které mu neustále připomínáte a snažíte se jej změnit, občas na to nemusíte stačit. Proto jej přijměte takového, jaký je a mějte ho ráda, než bude pozdě.




7. Nezapomínejte na vzrušení.

Po nějakém čase ve vztahu zvolníte, věci se stanou rutinní a budete předvídatelná. Překvapte někdy partnera jen v prádle nebo bez, udělejte mu po práci parádní orální sex a uvařte mu jeho oblíbené jídlo. Zaveďte svoje malé tradice, jako například sobotní snídani v posteli. Vrátí to do vašeho vztahu trochu vzrušení.

8. Příjemné místo ložnice.

Je pěkné mít celý den ustláno a uklizeno, na nočním stolku mít misku se svíčkami a před postelí koberec, na který se nesmí jinak než s umytýma nohama. Ložnice by měla místem vyhrazeným jen pro vás dva, kde rádi trávíte společný čas a které vyzařuje určitou dávku intimity, proto nenadávejte nad každou odhozenou ponožkou.


9. Mít čas mluvit spolu.

Komunikace je ve vztahu velmi důležitá. Neomlouvejte se, že jste unavení z práce, podráždění z nového šéfa nebo prostě jen vyčerpaní. Naopak, snažte se o tom s partnerem promluvit a naopak, poslouchejte jeho, když vám něco sděluje. Co je důležité pro něj, může být banální pro vás, výsměchem však daleko nepochodíte.

Žádné komentáře: