pondělí 17. srpna 2015

Strach na sociálních sítích: Z unesené Hanky je muslimka! Proč přešla k islámu?


Hanka se stala muslimkou
Příběh dvou českých dívek, které strávily dva roky v zajetí, měl nakonec šťastný konec. Ale přesto jejich návrat vyvolává obavy z života, který v Pákistánu dlouhé měsíce vedly. Jedna z Češek totiž přešla k islámu.
Dobrodružný výlet Antonie Chrástecké a Hanky Humpálové do nebezpečných krajů se pro dvě mladé Češky stal noční můrou, která ale naštěstí dopadla dobře. Po dvouletém věznění byly dívky propuštěny a vrátily se v pořádku domů. A jak to s nimi vypadá dnes?
Antonie se vrátila k běžným zvykům a dokázala se zařadit zpátky do normálního života. Ale u Hanky k takové změně nedošlo.
"Obě si do detailů osvojily islámské tradice, které by nemohly znát, aniž by fungovaly v rámci rodiny. V jejich vyprávění o tom, že byly izolovány od světa, navíc bylo hodně nelogických míst,“ dodal zdroj deníku blesk.
Hanka a Tonča v bezpečí
(Foto: ČTK)

Hanka překvapila tím, že konvertovala k islámu, čímž rozvířila diskuze hlavně na sociálních sítích. Lidé píší v komentářích, že mají strach, aby něco neudělala.
„Ta situace kolem celého islámu je momentálně dost rozbouřená, možná i proto vzbuzuje Hančino jednání pocity ohrožení. Není to tak úplně normální rozhodnutí,“ míní jeden z lidí na sociálních sítích.

Žádné komentáře: