čtvrtek 13. srpna 2015

Před jedenáctou dopoledne znějí z chemičky další výbuchy! Podle úřadu neunikly žádné exhalace. Opravdu?

Litvínov - Situaci v chemičce se zatím nedostalo dostat pod kontrolu. Po ranní explozi jsou krátce před jedenáctou hodinou slyšet z areálu chemických závodů v Záluží u Litvínova slyšet další výbuchy. Unipetrol nemá zprávy o zraněných zaměstnancích.



"Z areálu jsou slyšet další dva nebo tři výbuchy, budu muset opustit místo, odkud mám na místo původní exploze výhled," hlásil v 10.45 reportér e-mostecka.cz Jan Vraný. Podle něj jsou stále vidět plameny.
"Dnes došlo v areálu Chemparku Záluží k mimořádné situaci na etylénové jednotce, která byla doprovázena následným požárem. Situace je nyní pod kontrolou, na místě zasahují jednotky hasičů. Část zaměstnanců byla preventivně evakuována. V tuto chvíli nemáme žádné informace o úrazech či zraněních zaměstnanců," uvedl v 10.10 hodin v tiskové zprávě mluvčí Unipetrolu RPA Mikuláš Duda.
Lokální exploze v chemičce uzavřela silnici. Podle magistrátu města Mostu se jedná se o lokální problém. "Nebezpečí ve vztahu k Mostu nehrozí. Prosíme řidiče o pochopení. O dalším vývoji budeme informovat," uvedla mluvčí Mostu Alena Sedláčková.

Žádné komentáře: