neděle 21. června 2015

Frajer! Holčičce se zabil táta v autě, policista se o ni skvěle postaral

Tahle fotografie obletěla svět. Dopravní policista na snímku drží v náručí dívenku, aby nemusela sledovat, jak záchranáři z havarovaného auta vytahují jejího tátu, který zahynul o chvíli dřív při nehodě.
Fotografii, na níž je v pozadí jasně vidět rodinný vůz převrácený na střechu, pořídila ve čtvrtek v americkém Coloradu svědkyně nehody, která projížděla kolem, píše britský Daily Mail.

Policista identifikovaný jako Nick Struck se později svěřil, že na místo havárie přijel o něco později, a tak nedostal na starosti záchranné operace, ale dvouletou holčičku, která v autě cestovala se zbytkem rodiny.

Struck proto s dívkou odešel dál a snažil se ji všemožně zabavit, aby se nemusela dívat na to, jak záchranáři vyprošťují z auta její rodiče a sourozence. Policista prý dívence dokonce zpíval ukolébavky.

Když začala fotografie kolovat internetem a z Nicka Strucka se stal hrdina, muž to vzal s klidem a reagoval slovy, že prostě jen udělal to, co mu v dané chvíli přišlo správné a nejpřirozenější. On sám má doma stejně starou dcerku, takže přesně věděl, na jaké struny zahrát.
Podle dostupných informací se bílé SUV vybouralo poté, co mu za jízdy ve vysoké rychlosti praskla jedna z pneumatik. Auto se vzápětí poté nekontrolovatelně roztočilo a vylétlo ven ze silnice, kde se nakonec převrátilo.

Otec rodiny, který řídil, je po smrti, matka a další tři děti musely rychle do nemocnice. Vyfotografovaná dívenka je tak jediná, kdo z hrozivé nehosdy vyvázl bez zranění. Podle vyšetřovatelů nikdo v autě neměl zapnuté bezpečnostní pásy.

Žádné komentáře: