„Ztratila jsem manžela a nejlepšího přítele, zatímco svět přišel o jednoho z nejoblíbenějších umělců a lidských bytostí. Mám zlomené srdce,“ citovala agentura Reuters Williamsovu manželku Susan Schneiderovou.
KOMENTÁŘ DNE:
Hrozí světový konflikt? - Máme se obávat nového celosvětového vojenského konfliktu? Zamýšlí se Jiří Pehe Čtěte zde >>
Kancelář šerifa z okresu Marin uvedla, že tísňové volání policie zaznamenala v pondělí okolo poledne místního času. Williams byl ve svém domě nedaleko Tiburonu severně od San Franciska, podle volajícího byl v bezvědomí a nedýchal.
„V tuto chvíli oddělení koronera kanceláře šerifa předpokládá, že úmrtí bylo sebevraždou a způsobilo ho udušení. Musí být ale dokončeno zevrubné vyšetřování předtím, než bude určena konečná příčina (smrti),“ uvedla kalifornská policie v prohlášení.
Herečka Angie Campbellová u domu, kde bylo nalezeno tělo Robina Williamse
K domu, kde bylo nalezeno tělo Robina Williamse, lidé nosí svíčky a květiny.
FOTO: Brennan Linsley, ČTK/AP
Agentura Reuters dále uvedla, že Williams trpěl v poslední době depresemi. Údajně bojoval se závislostí a v červenci nastoupil do rehabilitačního centra ve státě Minnesota.
Podle jeho přátel ale v té době nebral drogy, ani neholdoval alkoholu. Léčba mu měla pomoci odstranit příznaky přepracovanosti.
Soustrast pozůstalým vyjádřil i prezident USA Barack Obama.
Herec a komik Robin Williams na snímku z roku 2007
Herec a komik Robin Williams na snímku z roku 2007
FOTO: Reed Saxon, ČTK/AP
Robin Williams se narodil v Chicagu v roce 1951. Už na střední škole vstoupil do dramatického kroužku. Studoval politologii, později byl přijat na prestižní uměleckou Juilliard School v New Yorku. Tam ho jeho vyučující nasměrovali ke komedii.
První nominaci na Oscara získal v roce 1987 za roli ve snímku Dobré ráno, Vietname. Další nominaci mu o dva roky později přinesla role ve filmu Společnost mrtvých básníků, v roce 1991 pak ztvárnění postavy bezdomovce ve filmu Král rybář.
Robin Williams
Robin Williams
Přestože si zahrál v řadě komedií, sošku Oscara získal až v roce 1997 za roli psychiatra v psychologickém dramatu Dobrý Will Hunting. V České republice je také známý například pro své role ve filmech Táta v sukních, Jumanji nebo Flubber.
Robin Williams měl tři děti.