úterý 26. srpna 2014

SimCity Města budoucnosti: Strategie MegaVěží

Nazdárek, starostové! Hlásí se vám designér balancování Ross Treyz a dnes vám povím něco málo o MegaVěžích. MegaVěže jsou neskutečně zábavným přídavkem do SimCity, někdy ale může být trochu fuška je zvládnout udržet v rovnováze. Pokud je postavíte ve špatný čas nebo použijete špatnou úroveň, kterou vaše město nemůže podporovat, další úroveň dozajista selže. A to s sebou samozřejmě nese i velkou ztrátu příjmů a to si nikdo z nás určitě nepřeje. Po přečtení tohoto blogu byste měli mít představu, jak tomu předcházet. Tak jdeme na to. 


Ve vědění je síla 
První věc, kterou je třeba vědět, je, že MegaVěže neexistují v bublině. Jednou ze základních věcí strategického stavění Megavěží je pozorování. Sledujte panel populace alespoň den před tím, než přidáte novou úroveň, abyste se ujistili, že bude fungovat. Spoustu informací najdete také přímo v informačním panelu MegaVěží. Někdy je lepší jednu úroveň zbourat, než postavit další předurčenou k zániku. Správné informace jsou základem správného rozhodnutí. 

Naplňování MegaVěží
Nejsložitější je rozhodnout se, kdy a které patro postavit. Jednou cestou je podívat se na panel populace. Chcete vybalancovat položky „volná místa“ a „neprodané zboží“, aby vaši Simíci měli vždy kde pracovat a nakupovat. Ale i to může být matoucí. Pokud máte příliš volných míst, ne každá budova bude mít dostatek zaměstnanců, aby mohla fungovat. V tomto případě zkuste zbourat patro s kancelářemi místo toho, abyste přidali další patro bytové. To samé můžete udělat, i pokud máte příliš neprodaného zboží. Řešením pro stabilitu věže je často vyladění současného stavu, nikoliv přidávání dalších pater. 


Umístění
Dalším důležitým rozhodnutím je kde MegaVěž umístit. Vlastně, je to asi to nejdůležitější. Jsou tu, samozřejmě, klasické obavy ohledně umístění. Chcete se ujistit, že na bytové věže nebude fučet znečištěný vzduch. A také je třeba se ubezpečit, že středně a vysoce bohatí Simíci žijí na pozemku hodnotově odpovídajícím a s dostupným vzděláním. 

Pak jsou tu další věci na promyšlení při umisťování MegaVěží. Základ MegaVěží sedí do do dvou čtvercových bloků při užití průvodce při tvorbě cest (nikoli tříd). Na obou stranách MegaVěže jsou části silnice, na které se lze napojit a tak vytvořit vícenásobné vjezdy a výjezdy, jejich použití je nespornou výhodou. 

Také mějte na paměti, že Simíci budou vždy cestovat k nejbližšímu cíli. Můžete například jednu silnice nasměrovat k obchodům a druhou k univerzitě, takže pracovníci a studenti budou využívat jiný výjezd. Při stavbě Megavěží dávejte pozor, ať je nestavíte příliš u sebe, jinak se vám stane, že vjezdy a výjezdy do věží budou zacpané velkým množstvím Simíků ze sousední věže. To se může stát taktéž i s nebeskými mosty, pokud nejbližším nakupovacím místem je nákupní patro v sousední MegaVěži – Simíci se tam budou snažit dostat a tím způsobí masivní dopravní zácpu. 

Parky
Pokud se vám nedaří udržet obyvatele ve veži, zkuste jim postavit patro s parkem nebo parkovou korunu. Parková patra jsou skvělým způsobem jak obšťastnit vaše Simíky a dát dětem místo, kde mohou trávit čas, když nejsou ve škole. Parková patra mohou také pomoci zmírnit problémy s davy. Místo toho, aby se mačkali s ostatními nakupujícími, půjdou si pro trochu štěstí do parku. 

Voda a elektřina
MegaVěže vyžadují více elektřiny a vody než ostatní budovy. Tím pádem se občas stane, že vrcholky věží jsou špatně zásobované. Pokuste se tedy mít ve městě vody a elektřiny dostatek. Pomoci vám také může postavit některé z potřebných zařízení blízko (či přímo uvnitř) MegaVěže. Také si hlídejte zásobení ControlNetem, výpadky a nedostatečné zásobování mohou způsobit selhání vaší technologie vyzkoumané Akademií.

Tak se běžte bavit. Experimentujte s MegaVěžema v Sandbox módu, abyste viděli, jak pracují a co všechno je ovlivňuje. Při vyvíjení SimCity Města budoucnosti jsem se skvěle bavil a doufám, že vás baví hru hrát!

Žádné komentáře: