Finanční zabezpečení je pro spokojený život bohužel nutné. Někteří lidé mají to štěstí, že jdou již do vztahu s tím, že
mají po finanční stránce vystaráno, jiní bohužel obracejí každou korunu, a to i když jsou na placení účtů a další výdaje dva.
A právě otázka ohledně financí bývá podle zjištění odborníků velmi častým, v Americe dokonce nejčastějším důvodem partnerských hádek. Z průzkumu mezi tisícovkou párů vyplynulo, že průměrně se lidé kvůli penězům pohádají až třikrát za měsíc, uvádí server Womenshealthmag.
Peníze jsou v tabulce četnosti hádek na prvním místě i před takovými důvody, jako jsou domácí práce, péče o děti a další.
Při podrobnějším pohledu pak více než polovina dotazovaných uvedla, že se dohadovala specificky kvůli nadměrným neuváženým výdajům, 32 procent pak kvůli nedostatečné výši úspor.
Z jiného nezávislého průzkumu ohledně manželství pak vyšlo najevo, že páry, které se častěji dostanou do konfliktu kvůli financím (jednou týdně), se častěji rozvádějí.

O problémech je třeba mluvit 

I přes uvedená zjištění je ale o problémech, a to i finančních, třeba mluvit. Jejich zatajování nebo ignorování je totiž tím nejhorším, co můžete udělat. Takové situace pak často končí nemalými dluhy.
Je také více než vhodné si už na počátku vztahu ujasnit pravidla ohledně financí. Zda budete mít každý svůj účet, nebo společný, jak jste na tom s příjmy a výdaji, kolik si můžete dovolit měsíčně utratit atd. I finanční spokojenost a harmonie je totiž součástí spokojeného a šťastného partnerského vztahu.