úterý 20. května 2014

EA Sports UFC je děsivě realistické

Ačkoliv se u nás smíšená bojová umění, alias MMA, netěší všeobecného zájmu, není od věci občas si trochu rozšířit obzory. O tom, že EA Sports pracuje na dalším ročníku hry UFC jste možná slyšeli, ale viděli jste tuhle hru v chodu?
Ještě vás budeme chvíli napínat, protože se sluší poznamenat, že EA připravili pro další generaci svých sportovních her engine Ignite, který se právě v UFC projevuje naplno. Není to přitom žádná velká náhoda, podobně laděná série - Fight Night - rovněž působila na starších konzolích skvěle a naznačovala, kam až může zpracování profesionálních zápasů nejrůznějších stylů zajít.



Nutno říci, že prezentaci mají v EA zvládnutou opravdu na jedničku a zápas působí takřka jako v televizi. Autoři Destructoidu, kteří si mohli chystanou novinku zahrát, pak oceňují i snadné ovládání, které vychází ze zmiňovaného Fight Night Round, ale přidává i modifikátory na čtveřici XYAB tlačítek. Celkově se tedy dostanete do hry za několik minut, zahrajete si, a pak vás čeká trénink a snaha o to, skutečně se do hry ponořit.
Pokud ještě stále uznale kývete hlavou nad grafickým zpracováním, vývojáři samozřejmě připustili, že něco takového si mohou dovlit jen proto, že se na scéně pohybují jen dvě postavy (vyjímaje kouče s ne tak detailní grafikou), a proto by vás mohl pohled z dálky skutečně zmást, kdo že se to na vašem počítači kouká na ty spocené chlápky v trenkách.

Žádné komentáře: