„Byla sražena 48letá žena, která utrpěla zranění neslučitelná se životem,” řekla Novinkám mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová. Bartošové bylo právě 48 let.
Tragická událost se odehrála kolem 11.30 na trati mezi Uhříněvsí a Kolovraty. V Uhříněvsi zpěvačka žila se svým manželem Josefem Rychtářem v ulici U Starého mlýna.
Hasiči a policisté na místě tragické události
Hasiči a policisté na místě tragické události.
FOTO: Novinky
„Střet byl natolik fatální, že přivolaný lékař už mohl konstatovat pouze smrt. Podle prvotního ohledání vyplynulo, že jde o ženu ve věku 40-50 let. Žena u sebe neměla žádné doklady totožnosti, vzhledem k tomu kriminalisté provádí rozsáhlé vyšetřování. Nyní budeme čekat na potvrzení totožnosti testy DNA,“ řekla na místě novinářům mluvčí policie Andrea Zoulová a doplnila, že jediným svědkem je strojvedoucí, který uvedl, že žena spáchala sebevraždu.

Video

Policejní mluvčí ke smrti Ivety Bartošové. Zdroj: Novinky
Podle reportéra Novinek, který je na místě, srazil zpěvačku vlak v kolejišti na místě, kam mají lidé vstup zakázán. Ve dvouposchoďovém vlaku cestovaly děti z výletu. Policisté celou oblast uzavřeli. Nikdo z vlaku nesměl vystoupit.
Hasiči a policisté na místě tragické události
Nehoda se stala nedaleko Říčan.
FOTO: Novinky
Iveta Bartošová se narodila 8. dubna 1966. Několikrát zvítězila v anketách popularity Zlatý slavík i Týtý. Zlatého slavíka získala poprvé ve svých dvaceti letech. Spolupracovala s Františkem Janečkem a Ladislavem Štaidlem, s nímž má syna Artura.

Video

Bartošová zejména v 80. letech nazpívala množství hitů včetně Hej, pane diskžokej, Léto, Málo mě zná, Víš, lásko anebo Když láska schází. V 90. letech bodovala ještě se skladbou Václavák, ale od angažmá v muzikálech Dracula a Mrazík její hvězda zhasínala.

Video


Bartošová loni uzavřela manželství s Josefem Rychtářem, jehož si vzala po rozvodu s hercem a producentem Jiřím Pomejem. V posledních letech o ní často psal bulvár kvůli jejím problémům s alkoholem i výstřednímu chování mužů v jejím okolí.
Kvůli úmrtí zpěvačky v úterý Česká televize připomene její tvorbu a osobnost. Na svém prvním programu odvysílá ve 21:00 hodin díl životopisného cyklu Po stopách hvězd věnovaný Ivetě Bartošové.