pondělí 28. dubna 2014

JSEM NORMÁLNÍ? TAHLE OTÁZKA NÁS V SEXU TRÁPÍ NEJČASTĚJI!

Sex! Je starý jako lidstvo samo, všude se o něm mluví a píše, přesto se řada lidí trápí nejasnostmi týkajícími se jejich milostného života. Na co se nejčastěji ptají odborníků? Budete překvapeni!

TOP 3

Otázky, kterými lidé odborníky na sex zahlcují, se samozřejmě liší podle toho, zda se ptá žena či muž. Tohle jsou prý dvě nejčastější otázky dle pohlaví:
  • Ženy: Proč se mi nedaří dosahovat orgasmu? – Řadu žen trápí, že orgasmu nedosahují vůbec nebo jen velmi výjimečně. Dobrou zprávou je, že většinou se tento problém dá vyřešit.
  • Muži: Jsem dostatečně vyvinutý, dokážu s tím, co mi příroda nadělila uspokojit partnerku? – Ani tohle asi není překvapivá otázka, pánové prostě mají obavy o dostatečné rozměry svého mužství tak nějak neustále (více se o tom dočtete zde).
Zajímavé ale je, že otázka, která trápí všechny bez rozdílu pohlaví, je výrazně „obyčejnější“. „Nejčastěji se ve své praxi setkávám s tím, že člověk má obavy, zda je normální. Zda jsou jeho touhy, představy, to, co v sexu provozuje, normální, odpovídají standardu, tomu, co dělají ostatní,“ tvrdí Tracey Cox.
Netrapte se tím, zda jste či nejste normální. Pokud oba souhlasíte, oběma se to líbí a nikomu není ubližováno, neexistují žádné normy; ThinkstockFOTO: THINKSTOCKNetrapte se tím, zda jste či nejste normální. Pokud oba souhlasíte, oběma se to líbí a nikomu není ubližováno, neexistují žádné normy
Bohužel zrovna na tuhle otázku prý vlastně nelze jednoduše odpovědět. V sexu totiž žádné pevné hranice normálna či nenormálna neexistují. „Navíc pro zdravý a spokojený sexuální život je nejdůležitější to, abyste se právě touto otázkou přestali zabývat,“ dodává Tracey Cox.

Jsem normální?

NEBUĎTE SAMI PROTI SOBĚ
Pravda je i taková, že spousta lidí si svůj milostný život ničí samo. Zbytečně si ho komplikují a znepříjemňují, místo aby si užívali vášně a erotiky. Tohle je 5 způsobů, jak si sexuální život zničit.
Na tuhle otázku jednoduše odpovědět nelze. Každý člověk je individualita, je vlastně nemožné definovat, co je normální a co už ne. „Přesto se tím lidé pořád zaobírají. Obklopují se různými sexuálními mýty, mají pocit, že ostatní lidé dělají v posteli jiné věci, a proto mají určitě kvalitnější milostný život a podobně,“ popisuje Tracey Cox.
Jenže právě to je cesta do erotických pekel. Není totiž nic nudnějšího a asexuálnějšího než přemýšlet o tom, co dělají v ložnici ostatní a jestli si to náhodou neužívají víc než vy. Nejen že tím svůj sexuální život vlastně dusíte, zároveň se zaobíráte něčím, o čem nemůžete mít ani potuchy.
„Můžete si samozřejmě pročíst všechny možné ankety, sexuální studie, chytré knížky a články, přesto nebudete mít ani ponětí, co se odehrává v ložnicích jiných lidí. Mezi tím, co lidé říkají, a tím, co doopravdy dělají, je totiž obrovský rozdíl. Jsou to dvě naprosto odlišné věci,“ varuje Tracey Cox.
Nesrovnávejte se s ostatními, soustřeďte se jen na své a partnerovy pocity; ThinkstockFOTO: THINKSTOCKNesrovnávejte se s ostatními, soustřeďte se jen na své a partnerovy pocity

Základní poučka

Místo toho byste se měli spíš soustředit na to, jak se cítíte vy. Zda vás to, co se děje ve vaší posteli, uspokojuje a baví. Ne zda to odpovídá standardu, zda je to normální. Platí totiž jedno základní pravidlo. „Nic na světě není perverzní nebo špatné, pokud s tím oba zúčastnění souhlasí,“ tvrdí tracey Cox. A pokud se jim to líbí a neohrožuje je to na životě, ale to už se samozřejmě bavíme o extrémech.
Zapomeňte na věty typu „ale každý to přece dělá“ nebo naopak „tohle nikdo normální určitě nedělá“. „Akorát budete pod tlakem a budete sebe a partnera nutit do věcí, do kterých se vám vlastně vůbec nechce, nebo se naopak přestanete věnovat tomu, co vás baví a uspokojuje,“ varuje Tracey Cox.
Sex je v prvé řadě zábava, ne důvod ke stresu a obavám. Relaxujte a užívejte si to! A nestarejte se o nic jiného než o sebe a svého partnera. Tady je rozhodně místo na trochu sobeckosti!
Tak co, také se strachujete, zda jste normální?

Žádné komentáře: