Diamantový prach, 24karátové zlato a mnoho dalších přísad, které ve svém jídle ani trochu nepotřebujete, ale vypadají na něm hezky. Dortík vytvořili cukráři v podniku Le Dolci v kanadském Torontu. Zákazníka vyšel na 900 dolarů, čímž byl dosavadní rekord dortíku Decadence D'Or, za kterým stál lasvegaský hotel The Palazzo, překonán přesně o 150 dolarů.
Speciální dortík není pro každého...
FOTO: Profimedia.cz
Dnes 8:05
Drahou laskominu si u cukrářů objednal nejmenovaný muž, který chtěl unikátní dortík pro svou manželku k jejím 40. narozeninám. Navzdory své malé velikosti je sladkost doslova napěchovaná těmi nejdražšími ingrediencemi včetně diamantového prachu.
Co tedy dortík obsahuje? Mořskou sůl z oblasti Carmargue ve Francii, vanilku z Tahiti či kakaový prášek Valhrona. Na čokoládovou polevu je pak použito normandské máslo, za kterým stojí mlékař s obrovskou tradicí, 70% italská čokoláda Amedei ochucená výběrovou jamajskou kávou Jamaican Blue Mountain Coffee, která je jednou z nejlepších na světě.
Šampaňské, med a perly
Třešničkou na dortu není však žádná třešnička, ale krém vyrobený z výběrového šampaňského Krug Collection Brut a výtečného medu z Rosewood Estate. Cukrářství Le Dolci uvedlo, že jen čokoláda Amedei dodává dortíku podtóny medu, karamelu, levandule, vanilky, banánu a pomerančového květu.
Jen málokdo by byl ochotný dát za sladkost pro svou manželku takové peníze...
FOTO: Profimedia.cz
„Dezert je usazen v ručně vyráběném jedlém čokoládovém hrnku, ozdobený jedlými křupavými perlami a posypaný vločkami z 24karátového zlata. Je pak ozdobený jedlou větvičkou s lístky nabarvenými zlatem a kytičkami z fondánového papíru se zlatými kraji. Obsahoval také pipetu naplněnou limitovanou edicí koňaku Courvoisier, který se naleje na dortík před samotnou konzumací,” uvedla majitelka cukrářství Lisa Sanguedolceová.
jky, Novinky
Žádné komentáře:
Okomentovat