neděle 8. května 2016

VIDEO: Jak zfalšovat otisk prstu a vniknout do telefonu? Sledujte, jak snadné to je!

Otisk prstu opravdu není dobré zabezpečení.

Technologický magazín The Verge se zaměřil na čtečku otisku prstů, která momentálně tak frčí v telefonech. A zjistil, že lze otisk během několika minut zfalšovat a dostat se tak k zabezpečenému telefonu, do bezpečnostní zóny nebo prostě k tajným datům.
Jejich triky fungovaly jak na čtečky v iPhonech, tak například v Samsungu Galaxy S6. Jednoduchou metodou je vzít si otisk a z něho pak vyrobit falečný gumový koneček prstu, který se pak dá navléct na vlastní prst a používat. Jenže tento způsob vyžaduje, aby "majitel prstu" svůj vzorek poskytnul dobrovolně nebo zanechal otisk na místě, z kterého lze snadno sejmout.
Jenže pak je tu taky možnost přesného 3D tisku. A ten se dá vyrobit dokonce i z fotografie prstu. Je známý příklad, kdy byl bezpečnostní technik schopen vyrobit falešný prst německého ministra obrany jen na základě fotografie ve vysokém rozlišení.
Vlády jednotlivých zemí si dnes budují rozsáhlé databáze otisků prstů, přitom už došlo k několika únikům, kdy se například podařilo hackerům stáhnout otisky 14 milionů amerických státních zaměstnanců! Pak už jen stačí 3D tiskárna...
Začíná se ukazovat, že čtečka otisku prstů není největši bezpečnostní vychytávkou moderních telefonů, ale spíše jejich největší slabinou. Podívejte se na krátké shrnující video:

Žádné komentáře: