úterý 5. ledna 2016

Vidíte taky na obrázku soulož? Čtyřlístek kvůli ní vyhodil kreslíře



Obrázek z časopisu Čtyřlístek odstartoval aféru, která skončila vyhazovem kreslíře. Lidé si nejdříve všimli, že v jedné malbě seriálu Binky kontra Max autor rafinovaně ukryl soulož i orální sex. Kreslíř Bohumil Fencl byl propuštěn a Čtyřlístek se omluvil.
Pozdější skandál začal opravdu nenápadně. Martin Šinkovský na Facebooku zveřejnil obrázek, na němž viděl dvojsmyslné výjevy. "Tak si listuju Čtyřlístkem (dvojčíslo 589-590) z letošního roku... Vidím to jen já, nebo i někdo další?" připsal k fotce.

A opravdu, na obrázku lze ukrytý sex najít hned dvakrát. Sexuálním radovánkám se oddává paní, která se na první pohled jen vyklání z okna. Další nevhodný akt je zobrazen na zadním sedadle auta, kde leží žena partnerovi v klíně.

Jedna z diskutujících na Facebooku navíc upozornila, že poznávací značka auta je "BJ 0210". Písmena BJ se používají jako zkratka pro anglické "blow job", tedy orální sex. Na obrázku je také policista, který se zřejmě chystá plácnout procházející ženu po zadku v minisukni.
Někteří uživatelé proto prolistovali i další čísla Čtyřlístku a všimli si, že nevhodné symboly už Fencl do příběhu propašoval několikrát. Na obrázcích se mezi hrady z písku objevilo poprsí, v podmořském světě pak lze najít rostlinu ve tvaru penisu.
 "Tímto se hluboce omlouváme všem svým čtenářům za skryté vulgarity v příběhu "BINKY" výtvarníka a autora scénáře Bohuslava Fencla. Jedná se o mistrně ukryté miniaturní kresby, které jsme v redakci neobjevili," vyjádřil se k aféře jednatel vydavatelství Vít Němeček. Fencl je přitom v databázi komiksů uveden jako autor erotického komiksu Sheila.

"Tímto děkujeme Vám, našim čtenářům, za podnětné upozornění. S autorem okamžitě ukončujeme další spolupráci a učiníme vše, aby se podobná věc neopakovala," dodal v prohlášení Němeček.

Žádné komentáře: