pátek 4. září 2015

Romové nebudou muset platit poplatky za rádio, televizi a stát jim přidá 700 Kč…

Toto se nám opravdu nelíbí, jelikož sociálně znevýhodnění občané, mezi které patří i Romové nebudou zřejmě muset platit poplatky za televizní a rádiové vysílání, které jsou ze zákona povinné. Tento zákon by mohl vstoupit v platnost od 1.1.2016, pokud se podaří obhájit. Podívejte se na to, jak tento zákon bude znít!

ŠOKUJÍCÍ ZÁKON: Pokračujte na další stránku!0005

Není to tak trochu dvojí metr, když někdo musí odvádět peníze státu každým měsícem a někdo jiný na základě rasy poplatky zřejmě odvádět nebude muset? Nám to tedy přijde hodně zvláštní. Všechno je to kvůli programu, který vytvořila socialistická vláda. Můžete se na něj podívat na další stránce.

Pokračujte na další stránku!0002

Romové z Jičína říkají, že ti, kteří jsou proti tomuto zákonu jsou pouze „xenofobní rasisté, kteří myslí pouze na to, jak si namastit svou vlastní kapsu“. A co vy? Podívejte se na zákon, a řekněte, zda byste na něj byly ochotní třeba i dobrovolně přispět. My tedy rozhodně ne!

Pokračujte na další stránku!0003

Uvažuje se také o tom, že romské děti by mohli mít vzhledem k tomu, že žijí v opravdu znevýhodněných podmínkách mohli jezdit na lyžařské kurzy zcela zdarma, aniž by museli vůbec něco platit. Po internetu se také šířilo, že Romové nemusejí platit za léky. Jednalo se ovšem pouze HOAX (poplašnou zprávu), která není založená na pravdivých informacích.

Pokračujte na další stránku!0004

Každopádně vláda České republiky vytvořila program pro strategii romské integrace od roku 2015 do roku 2020, protože vláda si myslí, že s Romy málo sociálně cítíme. Mělo by se Romům více pomáhat v oblasti vzdělávání, zaměstnanosti, bydlení a finanční gramotnosti. Vláda se snaží o to, aby si Romové pouze nechodili pro sociální dávky, ale mohli poctivě pracovat jako každý „normální Čech“. Napište nám Váš názor do komentářů!

Žádné komentáře: