pondělí 21. září 2015

Dvě věci, které dělejte VŽDY PO SEXU. A budete spokojenější se vztahem!

Anketa

Je pro vás mazlení po sexu důležité?
Sex a vztahy | 2. 6. 2014

Marná lásky snaha, ale mazlení a laskání po sexu jsou pro vztah skutečně nezbytné. Třebaže se mnozí – především pánové, ale nejen oni – budou nepříjemně kroutit jako dešťovky na slunci. Kanadští vědci jsou však dalšími z těch, kdo potvrdili, že pokud se partneři po souloži mazlí a líbají, jsou šťastnější ve vztahu a spokojenější s jeho kvalitou. Při příštím sexu jsou také uspokojenější.

A netýká se to jen žen. Laskání a mazlení po souloži je příjemné i pro muže a i oni jsou se vztahem spokojenější ve srovnání s těmi, kdo si mazlení a líbání po sexu nedopřejí. A krátce po orgasmu se odvalí či vyskočí z postele.

Mazlení, líbání a intimní švitoření po sexu má pozitivní účinek na kvalitu vztahu, zvláště u těch párů, které jsou zároveň rodiči,“ tvrdí vědci z Toronta. To lze vysvětlit tím, že rodiče mají méně času na sex a romantiku obecně. Když si tak po souloži dopřejí ještě chvíli na mazlení a intimní povídání, vztah mezi partnery to výrazně posílí.

„Když lidé myslí na sex, mají tendenci zaměřovat se na soulož a orgasmus. Tento výzkum naznačuje, že jiné citové projevy sexu jsou důležité pro sexuální i vztahové uspokojení,“ tvrdí doktorka Amy Muise z University of Toronto.

Žádné komentáře: