čtvrtek 28. května 2015

Věře z Výměny manželek vyhrožují Češi lynčem! Tohle vzkazují


Poslední díl Výměny manželek šokoval celou republiku. Lidé jsou zhnuseni otřesnými podmínkami, ve kterých jedna z rodin vychovávala své děti, a takřka neexistujícími hygienickými návyky rodičů i malých holčiček. Na sociálních sítích se do matky Věry pěkně opřeli a nabízejí nebohým dětem pomoc.
Do rodiny Věry Blehové, která se svými dvěma dětmi a manželem bydlela v malém pokoji v ubytovně v Pohořelicích, přišla po natáčení reality show sociálka. Poslala ji tam náhradní matka Lucie a doufala, že se tak neutěšené poměry v rodině změní. Jenže sociální pracovníci nenašli nic, co by jejich zásah vyžadovalo.

To vyvolalo obrovskou vlnu nevole mezi lidmi, kteří tento díl Výměny sledovali. O Věře se dost nevybíravě vyjadřují na sociálních sítích a nadávají na postup sociálky, který je podle nich nepochopitelný.

Situaci často srovnávají s Norskem, kde sociální služba Barnevern odebírá děti jako na běžícím páse. Stačí podezření, že je dítě zneužívané nebo zanedbávané a okamžitě putuje do náhradní rodiny nebo ústavu. Vleklý spor Evy Michalákové, které norské úřady nejspíš neprávem odebraly dva syny v roce 2011, dodnes řeší soudy. Situace v Česku je odlišná a podle diskutujících se řídí spíše heslem: "Raději špatná rodina, než žádná rodina."


Co lidé Věře na Facebooku vzkazují?

"Tak z toho jsem byla úplně rozhozená. Já bych děti odebrala bez keců, co si ona o sobě myslí? Špína, no fuj. Takový lidi by neměli vůbec mít děcka, do toho pořadu šla jen aby vyzískali peníze, nic jinýho, aby měli na chlast a kouření, nebo oni na děti serou! Co dělají na sociálkách? Chodí buzerovat jen slušný lidi a na takovýhle kašlou, těm vše projde. Chudáci děti. FUJ ŠPÍNY!," píše Míla.

"Já bych jí nedala ani korunu, špindíře! Celou Výměnu jen hulila, kávičkovala, luštila křížovky a přemýšlela, na kterou židli si zrovna v ten den sedne! Držku bych jí rozkopala, hnůj jeden nepoužitelnej! Děcka úplný chudáci, žádná pasta, mýdlo či toaleťák. Jestli tak v těch Pohořelicích nežijou všichni, když to sociálce přijde normální," myslí si Zuzana.

Lidi zvedly ze židlí taky otřesné hygienické návyky dotyčné rodiny, která doma neměla mýdlo, toaletní papír, ani zubní pastu.


"Jsem ochotná vám poslat krabici toaletního papíru a mýdlo. Stačí říct," píše na profil Věry Ája. "Ájo, to je zbytečný, nevěděli by, co s tím..." reaguje Rudolf. "Pravda, chudák Věra...zuby ji po čištění bolí a ještě frnda by ji pálila," zakončuje Ája.

Tím ale útoky na rodinu nekončí. Lidé se baví fotkami na profilech obou rodičů a především pak diskuzemi pod nimi. Podle nich někdo, kdo má tak malou slovní zásobu, jak v komentářích pod fotkami ukazuje, nemůže děti vychovávat dobře.

14

GALERIE: Facebook Věry a Petra

Zdroj: facebook.com
mom TN.c
z

Žádné komentáře: