pátek 1. května 2015

10 věcí, co musíte vědět, než se půjdete líbat pod rozkvetlý strom!

Polibek pod rozkvetlou třešní

Zdroj: profimedia.cz
Na prvního máje shánějí všichni zamilovaní rozkvetlý strom, pod kterým by se políbili. Podle tradice totiž prvomájový polibek zaručí ženám plodnost, krásu a lásku. Existují ovšem i další důvody, proč se oddat polibkům pod rozkvetlým stromem.
1. Líbání je překvapivě prospěšné pro naši imunitu. "Líbáním se imunitní systém stává silnějším a organismus celkově odolnějším," tvrdí imunolog Milan Matulka z Fakultní nemocnice Na Bulovce.

2. Příznivé účinky polibku si pochvalují i psychologové. "Líbání je vlastně v určitém slova smyslu vyvrcholením třeba toho citového vztahu mezi dvěma lidmi," vysvětluje psycholog Karel Humhal.

3. Během jednoho polibku si s partnerem vyměníte přes 300 druhů bakterií a při dlouhém líbání až milion.

4. V některých zemích je líbání trestné. V Hartford, v americkém Connecticutu, je zakázáno líbat manžela v neděli. V některých amerických státech je zaveden limit na délku líbání na veřejnosti. V Iowě se nesmíte líbat déle než pět minut, v Rhode Islandu tři minuty a v Marylandu jednu sekundu.


5. Během života nalíbáme celkem 15 dnů! Za život si vyměníme na 100 tisíc polibků.

6. Při líbání zatínáme až 34 obličejových svalů. Každou minutu spálíme přes 26 kilokalorií.

7. Rekord v líbání drží homosexuální pár z Thajska. Poté, co dvojice vypadla při líbacím maratonu už po dvaceti pěti hodinách, na Valentýna na podobném thajském maratonu se vydržela líbat celkem přes padesát hodin!

8. V roce 2005 stál pouhý jeden polibek život patnáctiletou dívku z kanadského Quebecu. Za vším tehdy stála reakce na arašídy, přičemž tento alergen pocházel ze rtů mladíka, kterého dívka líbala. Její přítel před tím jedl toast s arašídovým máslem. Několik dní dívka v nemocnici bojovala o život, alergické reakci nakonec podlehla, protože lékaři nedokázali rozšifrovat, co mladé pacientce je. Ano, na samotný polibek nelze mít alergii, ale alergici by očividně měli dávat pozor, s kým se líbají, a jak dokazuje případ z Kanady, i na to, co jí.

9. Dva ze tří párů při líbání naklánějí hlavu doprava.

10. Až 97 procent žen při líbání zavírá oči. Co se mužů týče, jich zavírá oči jen 37 procent.

Žádné komentáře: