pondělí 20. dubna 2015

Nejlepší mobilní hry, jaké jsme hráli

V další redakční anketě vybíráme hry, které nás nejvíce zaujaly na chytrých telefonech a tabletech. Neméně se ovšem těšíme i na vaše tipy.

Strategie Plants vs. Zombies 2 boduje i zdarma. | foto: Ondřej Zach

ONDŘEJ ZACH

Hero Academy (iOS)
Hero Academy (iOS)
Na prvním místě u mě jednoznačně vyhrává tahová strategie Hero Academy. Funguje na bázi korespondenčních šachů a je časově flexibilní. Je totiž na vás, jestli rozehrajete jednu, nebo deset her, případně kolik jich v daný moment odehrajete.
Zkrátka ideální záležitost pro mobilní platformu. Dobrý dojem podtrhuje fakt, že ač je hra zdarma, nenabízí zapeníze herní výhody. Za skutečné peníze se dokupují pouze nové týmy a kosmetické úpravy.
Spolehlivý držák jsou také Angry Birds, opět ze stejného důvodu: střílení z praku zabaví na pár minut, ale lze u toho strávit poměrně dost času.
Tiny Tower
Tiny Tower
Na třetím místě bych zmínil Tiny Tower. Není to hra v pravém slova smyslu, zkrátka jen stavíte nekonečnou věž s obchody, v nichž chcete zaměstnat nejtalentovanější lidi. Je to asi tím, že Tiny Tower byla první, protože žádný z klonů mě už tolik nebavil.

ANDREJ BRABEC

Infinity Blade
Infinity Blade
Jednoznačně nejzábavnější pro mě byla sérieInfinity Blade, která vyžaduje velmi precizní postup. Zároveň však její prvky známé z her na hrdiny přidávají motivaci pro dlouhodobější hraní. Vzniká tak směs, u které si říkáte: "Ještě jeden souboj." A možná kvůli tomu zapomenete i vystoupit z tramvaje.

HONZA LYSÝ

Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars
Angry Birds: Star Wars - U mobilních projektů preferuji rychle přístupné herní mechanismy ve spojení s chytlavou hratelností. Přesně to mi nabídli Angry Birds: Star Wars. Navíc třešinkou na dortu bylo zasazení do universa Hvězdných válek. Tomu nikdy neodolám.
Je pravda, že druhý díl mě malinko zklamal tím, jak se snažil vytáhnout z hráčů nějakou tu korunu navíc, ale přesto jsem se u něj skvěle pobavil. Pokud si chci zkrátit dlouhou chvíli, tak jsou Angry Birds: Star Wars jednou z nejčastějších voleb.
Hero of Many a Soccerinho - Oba zmíněné projekty jsem si nevybral primárně proto, že pocházejí z českých luhů a hájů, ale proto, že jsou prostě dobré. Zatímco Hero of Many boduje díky zvláštní atmosféře, nádechu tajemna a ne úplně tradičnímu vizuálnímu pojetí, Soccerinho si mě získalo jednoduchými herními principy ve spojení s překvapivě intenzivní obtížností a propracovanou technickou stránkou. Je fajn, že čeští tvůrci zvládnou připravit projekty, které se neztratí ani ve světové konkurenci.
Hero of Many
Hero of Many
Soccerinho
Soccerinho
Had - Tuhle hříčku prostě musím zmínit. Má speciální místo v mém hernímsrdci, protože byla jednou z prvních mobilních záležitostí, které se mi dostaly do rukou a nelze ani spočítat, kolikrát mi zkrátila čekání na autobus nebo u lékaře. A pokud měl člověk hodně slušné skóre, tak ve třídě platil za pořádného borce. Pro mě je Had bez přehánění legendou mezi mobilními hrami. A to bez ohledu na fakt, že nenabízí zrovna zpracování, které stěží "utáhnou" mobilní telefony za 15 tisíc.

HONZA SRP

Jednou z podmínek splnění této mise je, že se zombíci nesmějí dostat k...
Plants vs. Zombies 2
Po úvodním nadšení (můžu hrát klasiky od Lucasů ve vlaku, na záchodě i při rodinných setkáních, co víc si přát) jsem zjistil, že na tabletu jde hrát jen chytlavé hříčky na pár minut. Takže fajn, Plants vs Zombies 2 nebo Badlands jsou sice ve chvílích čekání slušnou alternativou ke šťourání v nose, ale ve výsledku stejně vždy raději zkontroluji e-maily nebo se připojím k Marvel Unlimited, než abych se pouštěl do nové úrovně.
Hry z článku
NázevRecenzeHodn.iOSAndroid WP
Hero Academyrecenze95iTunesGoogle Play-
Angry Birds-90iTunesGoogle PlayWP Store
Tiny Tower-90iTunesGoogle Play-
Infinity Bladerecenze90iTunes--
Angry Birds: Star Warsrecenze90iTunesGoogle PlayWP Store
Hero of Manyrecenze85iTunesGoogle Play-
Soccerinhorecenze95iTunesv přípravěv přípravě
Plants vs. Zombies 2recenze90iTunesGoogle Play-
Badland--iTunesGoogle Play-
Marvel Unlimited--iTunesGoogle Play-
Autoři:  

Žádné komentáře: