sobota 10. ledna 2015

Evropa versus islám: Začala 3. světová válka, jen nám to neřekli?

Ukrajina versus Rusko. Izrael versus Palestina. Občanská válka v Sýrii, nepokoje v Iráku, Pákistánu, Africe a nově také islámský terorismus v Evropě. Svět stojí války. Přesně tak, jak předpověděl americký spisovatel Samuel Huntington.

V roce 1997 vyšla v New Yorku přelomová kniha amerického politologa a poradce prezidenta Clintona Samuela P. Huntingtona. Nese název Střet civilizací a píše se v ní, že svět se bude stále více propadat do lokálních válečných konfliktů, které budou založeny na kulturní odlišnosti.
 
Tehdy jeho myšlenky mnozí odmítali s tím, že jde o blábol a žádné civilizace proti sobě stát nebudou. Že to není vědecká analýza, ale spekulativní blábol. Jenže po 11. září 2001 si na Huntigtona vzpomněli i jeho odpůrci. Tehdy totiž arabští teroristé podle oficiálního vyšetřování provedli útok na WTC.

Podívejte se na reportáž o honu na vrahy:

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zahranici/zacala-3-svetova-valka-svet-se-rozklada-podle-stare-predpovedi.html#

Jenže tehdy to byl jen začátek. Útoky na Evropany ve jménu džihádu přibývají. Svět se ještě nevzpamatoval z útoku na kavárnu v Sydney, kterou měl na svědomí pomatený Íránec a už musí čelit strachu, který jde z Paříže. V hlavní roli opět radikální islám. 
 

George Bush okamžitě vyhlásil válku proti terorismu a bylo řečeno, že islamisté mají napojení na Irák a na vládu Saddáma Husajna. Podle západní rétoriky začala válka radikálních muslimů proti slušným lidem. Dala by se ale interpretovat také jako válka křesťanů proti muslimům. K ose zla byl připojen Írán, Severní Korea či Sýrie...
 
Huntington ve své knize varuje, že USA a Evropa v budoucnu ztratí své výsostné postavení a do popředí se dostane Čína a své si budou chtít prosadit také mnohé arabské země.

Huntigton ve své knize také nabízí obranu před čínsko-arabským vlivem. Evropa, USA a Rusko by se měly spojit a držet jednu linii. To se bohužel nyní neděje. Putinovo Rusko se ocitlo v izolaci a vztahy mezi EU a USA narušilo špehování Německa americkými špiony. 
 
V Sýrii a Iráku najvíc vznikl radikální Islámský stát, který neskrývá touhu expandovat a šířit islám dál za hranice. V hledáčku džihádistů je Austrálie(útok v Sydney) i Evropa (útok v Paříži).
 
Kde se ve světě válčí?

Žádné komentáře: