pondělí 1. září 2014

Nejděsivější opuštěná místa na světě

Místa, která připomínají scény z horou,  ve vás vyvolají zvláštní pocit. Tady byste se po setmění sami ocitnout nechtěli…


1) Obezděné město
Kowloon Walled City bylo původně osídlováno čínskou a britskou armádou, když vojska město opustila, zrodilo se zde hotové peklo na zemi. Místo, kde spravedlnost bylo sprosté slovo, se stalo domovem násilníku, drogových obchodníků a prostitutek. Dnes už jej bohužel navštívit nemůžete, bylo srovnáno se zemí, pláč a nářek je zde prý ale pořád slyšet.

2) Opuštěný park
V roce 2005 se městem New Orleans prohnal hurikán Katrina, který způsobil nevyčíslitelné škody na životech i tamějších místech. Jedním z nich je zábavný park Six Flags, teď se sem lidé spíše bojí chodit než bavit.

3) Ostrovní město
Gunkanjima bylo původně hornické město, dnes je jeho budoucnost jasná – postupně se rozpadne a ztratí v moři. Svého času zde bydlelo přes 5000 obyvatel a městu se díky těžbě uhlí dařilo, za čas přišla nafta a obyvatelné „bitevní lodi“ (město v překladu), bylo vystěhováno…

4) Veterinární škola
V Bruselu v Belgii mají opravdu hororové místo - Andelechtskou veterinární školu, která už svým názvem děsí. Univerzita byla vystavěna v roce 1910 a studenti měly o tento obor skutečný zájem, bohužel v roce 1991, byla univerzita přestěhována. Dodnes je budova nedotčena a společně s pomůckami ke studiu chátrá.

Žádné komentáře: