neděle 28. září 2014

Je libo romantický víkend v podmořském bunkru? Pod vrstvou betonu se skrývá neuvěřitelný luxus

Dokonalý útěk před okolním světem nabízí bývalá námořní pevnost, vzdálená asi jednu míli od anglického přístavu Portsmouth. Britové Spitbank Fort postavili před 134 lety, aby odrážela francouzskou invazi. Teď naopak tahle kruhová stavba na moři příliv cizinců vítá.

Chráněná historická památka z viktoriánské doby prošla nedávno zázračnou proměnou. Noví majitelé ji totiž předělali na luxusní hotel, kde vás jedna noc přijde na 350 liber.

Zatímco v dřívějších dobách se tu tísnilo až 150 vojáků spících v houpacích sítích, dnes tu mohou hoteloví hosté pohodlně nocovat v devíti prostorných ložnicích.

Z hrozivých střílen se stala okna hotelových pokojů s výhledem na moře a bývalá skladiště na střelný prach se proměnila v útulné salónky.

Čtyři a půl metrů silné žulové stěny pevnosti perfektně chrání i před nejdrsnějším počasím. Když je však hezky, mohou si hosté lebedit na střešní terase, kde najdou nejen ohniště a bar s tou nejpestřejší nabídkou whisky na světě, ale i bazének s vyhřívanou vodou.

Hotel však nabízí i spoustu další zábavy, třeba rybaření a jízdu v kajaku.
Podle hlavního manažera Spitbank Fort si jejich kuriózní hotýlek oblíbili zvláště muži, kteří se tu cítí, jako by právě vypluli na delší cestu po moři. „Manželky jim tu objednávají oslavy kulatin, ale nakonec i jim samotným se tu líbí,“ tvrdí Mark Watts.

Pevnost Spitbank Fort byla za druhé světové války bombardována hitlerovským Německem. Její provoz byl ukončen v roce 1982. V 90. letech sloužila jako noční bar.

Takhle pevnost vypadala před rekonstrukcí, která přišla na 5 milionů britských liber.

Žádné komentáře: