úterý 9. září 2014

JAK VYDĚLÁVAT PENÍZE NA INTERNETU 6

Seznam
Omezení neplacených serverů
Většina serverů vám dá k disposici spoustu místa pro vaše stránky. Daní za to je, že vám na vaše stránky umístí svojí reklamu.
Placené servery
Jejich výhodou, že za nepatrný poplatek (35Kč/měsíc nejlevnější) dostanete místo, na kterém si většinou můžete dělat co chcete. Vaše zákazníky neruší cizí reklama (ale jen ta vaše :-) ), máte záruku, že by vaše stránky měly být vždy dostupné.
Druhá skupina vám nabízí za podstatně vyší poplatek (100-400Kč/měsíc) vlastní doménu. To může být někdy obrovská výhoda, jednak máte snadno zapamatovatelnou adresu a celkově to působí důvěryhodněji.
Na co by jste si měly dát pozor
U neplacených sponzorů především si dobře přečtěte pravidla (terms). Většina zakazuje warez, erotiku, některé reklamu, ...
U placených serverů především si zjistěte, za tento poplatek je jen za umístění vašich stránek, nebo jestli zahrnuje i poplatek za registraci domény (800Kč ročně) a zda neplatíte i nějaké jednorázové poplatky za zřízení. Dále by jste si měly dát velký pozor na maximální množství přenesených dat. Většina serverů vám měří kolik MB dat si celkem vaši návštěvnící stáhli a pokud překročí určitou hranici (např. 100MB za měsíc) mohly by jste se dočkat dalšího nepříjemného poplatku. Pokud by jste měl měsíčně více jak 100 návštěvníků (to je zcela reálné) a každý z nich by surfováním přečetl jen 1 MB, mohly by jste se dočkat nepříjemného překvapení. Proto preferujte servery u kterých je přímo napsáno, že můžete přenášet neomezené množství dat, určitě se to vyplatí.
Doporučené servery
Z neplacených CeMENT serverKgb.czHyperlink.cz.
Z placených Weby.cz. A jeden tip : Crolink.cz.

Žádné komentáře: