pátek 12. září 2014

CSR RACING – AUTOMOBILOVÁ ZÁVODNÍ HRA PRO ANDROID INSPIROVANÁ POPULÁRNÍM DRAG RACINGEM

Pokud jste viděli film Rychle a zběsile, během pár chvil v závodní hře CSR Racing
si na něj určitě vzpomenete. Naleštěné kapoty automobilů, které skrývají výkonné osmiválcové motory, sláva a boje o cenné setiny vteřiny, to všechno tu je. Chybí snad už jenom pach benzínu, i když benzín sám o sobě tu taky najdete – a to doslova. Ale vezměme to hezky od začátku.
Závodních her pro Android už tu byla pěkná řádka, ale tuhle bychom zařadili až někam na její vrchol. Co se nám na ní tak zamlouvá? CSR Racing je závodní hra netradičního střihu. Nebudete se v ní starat o řízení jako takové (tedy zatáčení do stran), ale soustředíte se pouze na odstartování, řazení a spuštění nitra.


[SCM]actwin,0,0,0,0;ScreenshotCaptor 21.1.2014 , 12:04:29

STRUKTURA ZÁVODĚNÍ VE HŘE CSR RACING

Každá rozjížďka v CSR Racing je viděná pohledem z boku, závodní úseky jsou přitom pouze ¼ a ½ míle dlouhé. To znamená, že ve hře jde skutečně jenom o to, ve správný čas zařadit, nebo použít nitro. Mohlo by to vyznít docela nudně, ale nudy se v CSR Racing vážně nemusíte bát. Tenhle závodní rychlík na Android totiž přišel ověšen upgrady a tisíci závody, k jejichž pokoření toho budete muset hodně natrénovat (a nakoupit).
Jako každá jiná hra je CSR Racing rozdělená na kapitoly, říká se jim „tiery“, které se dále dělí na závody několika druhů. Tiery zde do jisté míry plní funkci výkonnostního rozdělení, ale drží pohromadě také linii příběhu. Ke každému tieru je totiž přiřazen gang automobilových závodníků, jež musíte při postupu hrou porazit. Netřeba dodávat, že s každým dalším protivníkem roste obtížnost a tudíž i nutnost upgradovat svojí vlastní káru. Kdy a jak se k závodění s členy gangu dostanete je přitom zcela na vás – můžete na to vlétnout hned, nebo se zúčastňovat ostatních závodů, vydělávat peníze, upgradovat a do závodu se přihlásit až časem, čímž značně stoupnou vaše šance na úspěch. V pozdějších fázích hry je potom účast v dodatečných závodech nezbytná.
[SCM]actwin,0,0,0,0;ScreenshotCaptor 21.1.2014 , 12:00:51

VOZOVÝ PARK A UPGRADOVÁNÍ MEZI ZÁVODY V CSR RACING

Upgradování automobilu probíhá mezi závody v garáži. Zde si můžete nakoupit lepší motor, turbo, nitro, pneumatiky, převodovku, nebo snížit hmotnost kastle. Každé vylepšení vozu má přitom vliv na jiný atribut, společným jmenovatelem je ale rychlost, s kterou se následně budete schopni dostat za cílovou čáru.
Popisovat všechny zákonitosti a principy závodní hry CSR Racing by vás nejspíše unavovalo, takže to vezmeme zase z jiného úhlu pohledu. Vývojáři CSR Racing vám v úvodu prozradí, že tahle závodní hra je o sbírání krásných aut – a mají pravdu. Do každého nového tieru si musíte pořídit auto příslušné kvality, jinak závodit nemůžete. Kromě toho občas dostanete možnost vyhrát automobil nad svým protivníkem. Se všemi svými miláčky se potom můžete dle libosti mazlit v garáži – vylepšovat je z venku i uvnitř a následně s ním závodit v příslušném tieru. Volnost tu je obrovská, a pokud nikam nespěcháte, tuhle závodní hru si užijete dvakrát tolik.

CSR RACING VS. DRAG RACING

Na Androidu jsem hrála spoustu závodních her včetně série Real Racing a Asphalt. CSR Racing očividně čerpá inspiraci z velice populární závodní hřy Drag Racing, kterou bychom mohli s klidem označit za jejího předchůdce. Herní princip je totiž úplně stejný, jen grafika a několik dalších drobností dostály značných změn a vylepšení. I v původním Drag Racingu máte k dispozici spoustu aut různých značek (Audi, Mercedes, Chevrolet, BMW atd.) v různých výkonnostních třídách (od nižší střední třídy až po tovární speciály), která působí jako přirozená motivace k závodění a podporuje sběratelské choutky. Pro ty z vás kdo nehráli ani jednu z uvedených her doporučujeme Drag Racing vynechat a vrhnout se rovnou na lepší a líbivější CSR Racing. Pokud však patříte mezi skalní fanoušky rychlostních závodů na rovné dráze, doporučuji vrátit se ještě i ke hře Drag Racing, která vás jistě zabaví na dlouhou dobu – najdete v ní jiná auta a upgrady.
[SCM]actwin,0,0,0,0;ScreenshotCaptor 21.1.2014 , 12:37:32

FREE-TO-PLAY MODEL HRY CSR-RACING

CSR Racing je na Google Play, bývalém Android Marketu, k dispozici ke stažení zdarma. Free-to-play model přitom spočívá hlavně v omezení počtu závodů, které můžete absolvovat v řadě za sebou. Každý závod ve hře vám sežere jedno políčko benzinu, což je jakási obdoba energie. Jakmile ukazatel benzinu klesne na nulu, potom jste – stejně jako v reálném životě – prostě dojeli a to až do doby, než zase nenatankujete.
Tankování se dá provádět výměnou za mince, které se dají nakoupit za skutečné peníze. Nějaký ten benzín dostanete také za zhlédnutí reklamního videa, no a pokud jste dostatečně trpěliví, tak se vám celá nádrž automaticky doplní časem.

Cena mincí nevybočuje z normálu, jednou mincí jste navíc odměněni vždycky po dosažení nového levelu a tak vás hraní v kuse v konečném důsledku nebude stát tolik. Nicméně já jsem zatím do hry neinvestovala ani korunu a hraje se mi pořád dobře – veškeré upgrady jsou dosažitelné klasickým závoděním ve vedlejších závodech a pár minut na doplnění nádrže strávím hraním jiné hry.
Jak už bylo řečeno jednou – CSR Racing je jednou z nejlepších závodních her pro Android, o čemž svědčí i velmi pozitivní hodnocení uživatelů na Google Play. Zkrátka a dobře – pokud máte rádi závodní rychlíky, nebo si libujete ve sbírání rychlých aut světoznámých značek, tenhle skvost byste si do svého mobilu/tabletu s Androidem rozhodně měli stáhnout!

HODNOCENÍ HRY CSR RACING

HRATELNOST - 79%
GRAFIKA - 90%
HUDBA A ZVUK - 83%
ORIGINALITA - 90%

86%

PECKA!

Výborná závodní hra s tunou obsahu, která se točí kolem sbírání aut. Pokud se řadíte mezi fanoušky rychlých kol a benzinu, tak si ji určitě užijete!
User Rating: 4.45 3 votes)

Žádné komentáře: