neděle 10. srpna 2014

Pánové, chcete VÍCE SEXU? Víme, jak na to!

Všichni lidé na světě mají vnitřního muže a vnitřní ženu, myšleno psychologicky. Ačkoli řada pánů při tomto začne skřípat zuby, bušit se do hrudi a hrát si na machisty, dokazují tím jediné: Jak silná jejich vnitřní žena je a jak ji musejí potlačovat. Nemusejí. Naopak. Muži, kteří své femininní aspekty – a mají je skutečně všichni muži – nepotlačují, mají nejkvalitnější a nejuspokojivější sexuální život. Jsou to totiž vyspělé a vyrovnané osobnosti.

Většina mužů, která své ženské stránky připustí, se nezdráhá pomáhat v domácnosti. To, že si chlap přizná tyto osobnostní vlastnosti, z něj ještě nedělá bábovku. Právě naopak. Také ženy mají vnitřního muže, maskulinní aspekty osobnosti, které dokážou projevit. Vyrovnané osobnosti pak mají méně potíží samy se sebou a vedou kvalitnější intimní život.

Sociologové z New Yorku prokázali, že pánové pomáhající doma s úklidem, vařením a péčí o rodinu, kteří se nebojí projevovat femininní aspekty osobnosti, hodnotí svůj pohlavní život nejkvalitněji. A navíc je jako skvělé milence hodnotí jejich partnerky. Dvojice, která sdílí péči o domácnost rovným dílem, má sex také mnohem častěji než machisté a typické hospodyňky.

„Pokud by si více mužů uvědomilo, že pomoc v domácnosti zvyšuje frekvenci souloží ve vztahu, zřejmě by vzalo mop do ruky častěji,“ tvrdí socioložka profesorka Sharon Sasslerová z Cornell University v New Yorku.

Přitom tomu tak ale nebývalo vždy. Studie u párů, které se braly před dvaceti a více roky, naznačuje, že sex měly častěji ty dvojice, kde muži vykonávali typicky mužské role a ženy typicky ženské. Ale u dvojic, které spolu začaly žít po roce 2000, je tomu naopak. Může za to fakt, že jsou dnes ženy vzdělanější a ideál mužství má pro ně jiné kvality, mezi něž patří také ochota projevit v sobě vnitřní ženu.
Autor: Pavla Horáková

Žádné komentáře: