pátek 1. srpna 2014

Pánové, bojíte se při SEXU zvadlého »válečníka«?

Porucha erekce je ve většině případů, pokud není psychologická, prvním varováním rozvíjející se choroby oběhové soustavy. Nejlepší prevencí poruchy ztopoření penisu je tak prevence chorob srdce a cév. To znamená hodně pohybu, zdravý životní styl a stravování, žádné kouření a omezená konzumace alkoholu. Dobrou metodou předcházení poruchám erekce je paradoxně taky to, co pak samotná porucha ztěžuje – sexuální život. Pravidelný a častý sex totiž riziko této dysfunkce snižuje.

Jak se říká, čím víc se používá, tím je v lepší kondici a připraven sloužit. O penisu to podle urologů a sexuologů platí dvojnásob. Ačkoli výzkumů, které by soulož jako prevenci proti poruchám erekce potvrzovaly, je zatím málo, z těch několika existujících skutečně vyplývá, že muži provozující sex (soulož či masturbaci) velmi často a nutící svůj pyj k erekci mají ve vyšším věku poruchu erekce méně často.

Samotné sexuální aktivity jsou totiž aerobním cvičením. Přispívají k dobré funkci oběhové soustavy a podporují produkci důležitých hormonů, které zdraví srdce a cév podporují.

„Když už k poruše erekce dojde, vzniká stigma: ‚Nemůžu podat výkon, nejsem muž.‘ Tohle stigma má pak ničivý vliv na další možnost dosáhnout erekce,“ tvrdí docent andrologie Doug Lording z Monash University v Melbourne.

Výzkumem poruch erekce se zabývá třicet let a souhlasí s tím, že jejich nejlepší prevencí je prostě používání "mužského nástroje“.

V roce 2008 finští vědci publikovali studii, v níž sledovali tisíc mužů. Na počátku výzkumu netrpěl poruchou erekce žádný z nich, na konci pětiletého sledování měli poruchu erekce nejčastěji ti muži, kteří na počátku studie tvrdili, že souloží jen jednou týdně či méně často. Naopak mezi muži, kteří měli sex třikrát týdně nebo častěji, byla po pěti letech sledování porucha erekce vzácností. Finští vědci se samozřejmě zaměřili také životní styl a zdravotní stav všech mužů, aby vyloučili vliv jiných faktorů.

Jinými slovy to znamená, pokud se muži chtějí ve vyšším věku vyhnout poruchám erekce, měli by mít sex a měli by ho mít často,“ uvedl autor výzkumu Juha Koskimäki v rozhovoru pro ABC Science.
Autor: Kristýna Vágnerová

Žádné komentáře: