Drahou laskominu si u cukrářů objednal nejmenovaný muž, který chtěl unikátní dortík pro svou manželku k jejím 40. narozeninám. Navzdory své malé velikosti je sladkost doslova napěchovaná těmi nejdražšími ingrediencemi včetně diamantového prachu.
Co tedy dortík obsahuje? Mořskou sůl z oblasti Carmargue ve Francii, vanilku z Tahiti či kakaový prášek Valhrona. Na čokoládovou polevu je pak použito normandské máslo, za kterým stojí mlékař s obrovskou tradicí, 70% italská čokoláda Amedei ochucená výběrovou jamajskou kávou Jamaican Blue Mountain Coffee, která je jednou z nejlepších na světě.

Šampaňské, med a perly

Třešničkou na dortu není však žádná třešnička, ale krém vyrobený z výběrového šampaňského Krug Collection Brut a výtečného medu z Rosewood Estate. Cukrářství Le Dolci uvedlo, že jen čokoláda Amedei dodává dortíku podtóny medu, karamelu, levandule, vanilky, banánu a pomerančového květu.
Jen málokdo by byl ochotný dát za sladkost pro svou manželku takové peníze...
Jen málokdo by byl ochotný dát za sladkost pro svou manželku takové peníze...
„Dezert je usazen v ručně vyráběném jedlém čokoládovém hrnku, ozdobený jedlými křupavými perlami a posypaný vločkami z 24karátového zlata. Je pak ozdobený jedlou větvičkou s lístky nabarvenými zlatem a kytičkami z fondánového papíru se zlatými kraji. Obsahoval také pipetu naplněnou limitovanou edicí koňaku Courvoisier, který se naleje na dortík před samotnou konzumací,” uvedla majitelka cukrářství Lisa Sanguedolceová.