úterý 3. června 2014

Kdo vyvíjí co v novém Battlefieldu?

dosavadních informací kolem nového Battlefield: Hardline víme mimo jiné to, že byl vývoj přidělen lidem z Visceral Games, kteří se proslavili sérií Dead Space. Odtud panují naděje, že ač je koncept hry přitažen za vlasy a hráčům se spíše nezamlouvá, mohl by mít alespoň o trochu lepší a/nebo jinak zpracovaný příběh, v porovnání s hlavní linií Battlefieldu. Jak to ale bude s multiplayerem?


Už od prvotních úniků se mělo za to, že vývoj bude skutečně rozdělen na dvě části, a zatímco Visceral Games připraví singleplayer, multiplayer vznikne separátně v EA DICE, kteří s ním mají o mnoho více zkušeností. Podle dnešního vyjádření generálního manažera Visceral Games, Steva Papoutsise, je ale všechno trochu jinak. Na Twitteru uvedl, že jeho studio vede vývoj obou částí hry a DICE budou fungovat jako spolupracovníci.

Ve výsledku by to tedy mělo znamenat spíše dozor a možné konzultace, nežli vlastní vývoj, což zklamaní hráči Battlefield 3 a 4 určitě uvítají. Z Hardline by se tak mohl stát zajímavý spin-off, který sice nemá s původní myšlenkou Battlefieldu nic moc společného, ale kdo ví, třeba se nám všem příklon k příběhu a novým multiplayerovým módům zalíbí.

A pak by to chtělo návrat do druhé světové, ano?!

Žádné komentáře: