neděle 8. června 2014

Dívka (13) nechala rodičům vzkaz na zrcadle a zemřela na rakovinu! Co jim napsala?

Třináctiletá dívka zemřela na rakovinu! Své rodině nyní poskytla určitou útěchu ze záhrobí. Za zrcadlem jim nechala tajnou zprávu o třech tisících slovech.
Tohle není příběh se šťastným koncem, ale rozhodně je silný. Když se blížil závěr dívčina krátkého života, rozhodla se Athena Orchardová z Velké Británie rozloučit trochu skrytým způsobem.

Na zadní stěnu zrcadla napsala dopis na rozloučenou, který byl opravdu dlouhý, má 3000 slov. Athena se svou diagnózou osteosarkomu,specifické formy rakoviny kostí, měsíce statečně bojovala, ale prohrála. Se smrtí byla ale vyrovnaná.

Její smutný vzkaz pro rodiče a sourozence, kterých dívka měla dokonce šest, odhaluje myšlenky o životě, lásce a krutém osudu. Z dopisu se hrnou slzy do očí: "Štěstí závisí na nás samotných. Možná, že to není o šťastném konci, možná je to o cestě. Smyslem života je život se smyslem."

V dopise mamince Caroline a tátovi Deanovi píše Athena také o lásce. Láska je vzácná, život je zvláštní, nic netrvá věčně a lidé se mění. Každý den je zázrak, tak si ho užijte, jak dokážete. Zítra můžete dostat smrtelnou nemoc.

RAKOVINALéky na rakovinu pro děti se nevyplatí vyrábět. Neplatí jako dospělí

"Dean ten dopis začal číst, ale po pár větách se rozplakal," řekla listu Daily Mail Caroline (37). "Athena byla neuvěřitelná dívka. Tak silná. Vždy optimistická. Nikdy nás nepřestala udivovat. To zrcadlo si necháme navždy."
 
Athena neztrácela smysl života ani když podstoupila několikahodinovou operaci, chemoterapii, ani poté, co ztratila vlasy a hodně síly. 

Žádné komentáře: