úterý 20. května 2014

NHL 15

5. květen 2014 00:36 / Zdeněk Princ / Preview / Diskuze (17)
ss

Co už bychom mohli ocenit víc, je zcela nová sada výrazů v obličejích a emocí celkově, které by měly dosud poměrně prkenným hokejistům dodat trochu života. Ať už tedy půjde o erupce radosti po vstřelení rozhodujícícho gólu v sedmém zápase play-off, anebo jen čirá frustrace z nepovedeného střídání, i tady by si série zasloužila oprášit již notoricky známé animace a nabídnout hráčům trochu toho vizuálního pozlátka. Do této kategorie pak, světe div se, patří i zpracování jednotlivých arén, které byly rovněž vymodelovány odznovu. Výkon nových konzolí vývojářům umožní zapracovat na detailech a v kombinaci s licencovanou grafikou přenosů od NBC očekáváme průlety nad diváky a hlavně atmosféru odpovídající mnohdy i dvacetitisícovým návštěvám. Změnu nakonec zaznamenáte i na poli komentátorského dua, kde známou dvojici Garyho Thornea a Billa Clementa střídá Mike Emrick a Eddie Olczyk!

A JAK SE TO BUDE HRÁT?

Ačkoliv stále tvrdíme, že onen next-gen není jen o grafice, vývojáři z EA Sports k němu tímto způsobem přistoupili. Informace o vlastní hratelnosti jsou proto velice strohé a opět pouze popisují přepracovanou umělou inteligenci, tento rok se jmenuje Vision AI, slibující rychlou reakci všech hráčů týmů na momentální situaci a umístění puku. Jistého vylepšení by se nakonec měl dočkat i systém pro zahrávání nejrůznějších parádiček, který bude podle očekávání zase o chlup intuitivnější a uživatelsky přívětivější.
Celkově tedy zatím nemůžeme nad NHL 15 vyřknout žádný rezolutní soud, nicméně příchod na nové konzole by mohl vývojáře alespoň přinutit k tomu, aby některé prvky doopravdy přepracovali a my tak mohli, v tom horším případě, hrát následujících pár letnovou hru. Pokud se ptáte na to, zda se NHL 15 objeví na PC, máme pro vás jen negativní odpověď a, upřímně, o verze pro Xbox 360 a PlayStation 3 se trochu obáváme. Je totiž možné, že podobně jako kdysi v případě série FIFA na PC a konzolích nastane určitý rozkol a ti, kdo už doma nemají Xbox One nebo PlayStation 4, budou o všechny výše popisované novinky ochuzeni.

Souhrn

„Dokud si nové NHL 15 nezahrajeme, nemůžeme vám nic slíbit ani vyvrátit. Podle informační nálože to nevypadá na žádný velký převrat, ale rádi se necháme přesvědčit, že příchod na nové konzole něčemu prospěje.“

Žádné komentáře: