„Jsi dospělý a neztratíš se. Odpusť mi, já už nemám sílu jít dál,” stojí ve vzkazu. „Dům je tvůj a peníze, které mi zbyly, taky,” píše dále Bartošová synovi, který letos oslaví 18. narozeniny a jehož otcem je skladatel Ladislav Štaidl.
Josef Rychtář ukazuje vzkaz, který měla Iveta Bartošová napsat synovi Arturovi.
Josef Rychtář ukazuje vzkaz, který měla Iveta Bartošová napsat synovi Arturovi.
FOTO: Michaela Feuereislová
Na vzkazu je datum 25. 4. 2014, tedy pátek. Pokud by skutečně Bartošová psala svůj vzkaz ten den, znamenalo by to, že svůj čin plánovala minimálně čtyři dny. Spáchala jej v den Rychtářových narozenin.
Detail vzkazu, který měla Iveta Bartošová napsat synovi Arturovi.
Detail vzkazu, který měla Iveta Bartošová napsat synovi Arturovi.
FOTO: Michaela Feuereislová
Bartošová zemřela v úterý kolem půl dvanácté, když skočila pod vlak. Její tělo našli na železniční trati u Uhříněvsi, kde zpěvačka s Rychtářem žila.

Údajně existuje i druhý vzkaz 

Podle informací zpravodaje Novinek má údajně existovat i druhý dopis s textem pro Rychtáře. Policie ho chtěla zdokumentovat, což se manželovi zpěvačky nelíbilo a se strážci zákona se dohadoval.

Video

Iveta Bartošová zemřela na železniční trati u Uhříněvsi. Zdroj: Novinky
„Nejdříve byl uplakaný, ale pak se uklidnil a měl prohlášení k médiím. Cituje stále něco o Macurovi (ctitel Ivety Bartošové) a pořád se obhajuje,“ popisují svědci Rychtářovu neplánovanou tiskovou konferenci v Uhříněvsi.
ČTĚTE TAKÉ
Zemřela zpěvačka Iveta Bartošová, skočila pod vlak
Místo, kde Ivetu Bartošovou vlak srazil, policisté uzavřeli, podle zpravodaje Novinek se neštěstí stalo v místě, kam měli lidé vstup zakázaný.

Video

Policie uzavřela okolí domu Ivety Bartošové. Zdroj: Novinky
Mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová uvedla, že ženě, kterou zdravotníci na místě našli, bylo 48 let.