neděle 9. února 2014

Zapomeňte na Photoshop! Takhle vypadá ženské tělo po porodu!

Poslední dobou se slavné herečky a modelky předhánějí v tom, které se povede po porodu dítěte zhubnout případná nabraná kila a vypracovat si postavu do podoby, jíž se pyšnily ještě před těhotenstvím.

Jen si vzpomeňte, jakou vlnu údivu vzbudily fotografie manželky britského prince Williama Kate, která se cestou z porodnice ještě „pyšnila“ pořádným bříškem. Jsme zkrátka ze stránek nejrůznějších časopisů zvyklí, že celebrity dokáží těhotenství po porodu tak dokonale zamaskovat, jako by nikdy žádné dítě nečekaly (mimochodem to je nyní případ i samotné Kate, která byla po několika týdnech od porodu snad štíhlejší než kdy předtím).

Ovšem většina z nás „obyčejných smrtelnic“ moc dobře ví, že po porodu přeci jen nějaký čas trvá, než se ženské tělo zase vrátí „k normálu“, pokud se vůbec vrátí. Nemáme totiž k dispozici tým trenérů, chův nebo pomocnic v domácnosti, abychom se po narození miminka mohly věnovat své postavě!

A právě na skutečnost, že obraz ženského těla, který nám prostřednictvím celebrit předkládají média, není reálný, se snažila upozornit i fotografka Ashlee Wells Jackson, která je sama maminkou 3 dětí. Rozhodla se proto nafotit ženy krátce po porodu, jež jsou na fotkách buď ve spodním prádle, nebo zcela nahé.

A zásahy Photoshop nechala pro tentokrát odpočívat. Výsledkem je obraz ženského těla tak, jak skutečně vypadá, tedy se všemi jeho „nedokonalostmi“, ať už se jedná o nějaký ten špíček navíc nebo strie. Kdyby se naše tělo po porodu měnit nemělo, neměnilo by se. Jak říká autorka fotografií, měli bychom se soustředit na skutečnou krásu, ne touhu po dokonalosti. A z jejích snímků oslava ženství a mateřství skutečně vyzařuje!



























Žádné komentáře: