pátek 31. ledna 2014

FV215b (183)

Tankisté,
po delší odmlce jsou speciální nabídky Na vrcholku stromu zase zpět! Aby to byl skutečně nezapomenutelný návrat, rozhodli jsme se pro něco velkého – OPRAVDU velkého. Během následujících dvou týdnů se zaměříme na jedno z nejobávanějších a nejuznávanějších vozidel, která křižují naše bojiště. Sledujte linii výzkumu vedoucí ke stíhači tanků FV215b (183) a užijte si skvělé slevy a zvýšení příjmů kreditů:


30% sleva na nákup a 30% zvýšení počtu vydělaných kreditů s následujícími britskými vozidly:
 10. FV215b (183)
 9.  Tortoise
 8.  AT 15

Využijte tuto příležitost k zisku dalších kreditů při boji v těchto unikátních stíhacích tanků, nebo je získejte za 70 % jejich běžné ceny!
Tyto bonusy budou dostupné od 1. února 06:10 SEČ do 15. února 06:00 SEČ. Máte tedy dva týdny, abyste nepřátelům ukázali, zač je toho loket.

FV215b (183)

„Dobrá chlapi, ještě 3 měsíce a máme znovu nabito!“

Vlastnosti vozidla ve hře 

Jak už jsme naznačili, FV215b (183) je vozidlo, které nikdo nechce vidět na seznamu nepřátelského týmu. Hlavním důvodem je skoro apokalyptické dělo, kterým je tento stíhač tanků vybaven. Jako kdyby 1150 bodů průměrného poškození pomocí průbojných granátů nebylo málo, může toto vozidlo používat také tříštivo-trhavé střely s výtržným účinkem (HESH), které dokáží způsobit neuvěřitelných 1750 bodů poškození každou ranou! To je celkem často dostatečné poškození na okamžité zničení jakéhokoliv středního tanku. V závislosti na výpočtu poškození se dokonce může stát, že první ránu od tohoto britského monstra nepřežijí také některé těžké tanky. Přidejte k tomu odolnou věž, která je schopná se natáčet do neskutečně širokého odměru, a máte před sebou ztělesněnou zkázu.
To však neznamená, že je FV215b (183) ultimátní zbraní, protože jeho ohromný ničivý potenciál je vykoupen vysokou cenou mnoha slabin. Zaprvé, samotné dělo má spíš průměrnou přesnost a dlouhý čas zaměření, a navíc je tu ještě šíleně dlouhý čas nabíjení. Rovněž granáty jsou celkem drahé (zejména typ HESH), a aby toho nebylo málo, vozidlo jich najednou pobere jen 12. Tento stíhač tanků má sice odolnou věž, ale pancéřování korby není nic moc a lepší to není ani s pohyblivostí. Čelní pancíř možná dokáže sem tam odrazit nějakou střelu, ale spoléhat na to je přinejmenším riskantní. A nakonec tomuto vozidlu nesvědčí ani jeho reputace, která je pro něj takovým dvousečným mečem. Na jedné straně může strach, který toto vozidlo vyvolává, odradit nepřítele od přímého útoku, ale na straně druhé z něj také dělá cíl číslo jedna, který je nutné co nejdříve zlikvidovat. To znamená, že jakmile vás odhalí, poletí všechny nepřátelské granáty vaším směrem, zejména ty dělostřelecké. 

Taktika 

Chcete-li toto vozidlo využít na maximum, musíte si pamatovat následující věci:
  • jste velmi pomalí;
  • váš pancíř je nespolehlivý;
  • nabíjení děla zabere věčnost;
  • zásoby munice jsou extrémně omezené.
Z toho všeho vyplývá, že jste nebezpeční pouze tehdy, když máte nabité dělo. Proto je naprosto nezbytné mít poblíž místečko, kam se schováte během nabíjení, a také alespoň jednoho člena týmu, který vás bude chránit před útokem z boku. Buďte si jistí, že jakmile vystřelíte, jste doslova kachnou na střelnici a každý nepřítel kolem se bude snažit využít vaší dočasné zranitelnosti a vypálit na vás pár střel nebo na vás zaútočit zezadu. A to je důvod, proč by vaším hlavním cílem mělo být poskytovat palebnou podporu z druhé linie.
Herní tip: Mějte na paměti, že i když jsou granáty typu HESH velmi ničivé, jejich průbojnost je o poznání menší než u průbojných granátů. Někdy se vám nemusí podařit probít pancíř nepřítele, a způsobíte tak jen zlomek poškození oproti očekávání (tříštivo-trhavé granáty s výtržným účinkem, tj. HESH, dokáží podobně jako explozivní munice způsobit po dopadu poškození výbuchem). Přestože jsou vaše zásoby munice dost omezené, vždy je dobré mít s sebou několik standardních průbojných granátů. Když už ne kvůli efektivitě střelby, tak alespoň abyste snížili obrovské náklady na doplnění munice po každé bitvě.

Pro maximální bojový výkon na bojišti vám doporučujeme následující vybavení:
          
vylepšený pohon děla hydraulický nabiják pro velkorážná děla vylepšená ventilace 3. třídy

Vaše posádka by se měla navíc naučit tyto schopnosti: 
Velitel/Radista   
Střelec   
Řidič   
První nabíječ   
Druhý nabíječ   
Účelem této konfigurace je především zlepšit váš čas nabíjení a schopnost přežití. Můžete také experimentovat s maskováním, ale vozidlo je prostě příliš velké, než aby byla tato schopnost skutečně efektivní. Nevíte-li, co si máte vzít jako další, dobrou volbou může být hašení. Váš motor má 20% pravděpodobnost požáru při zásahu a všichni víme, že takhle v bitvě určitě skončit nechcete.

Historie 

Příběh tohoto stíhače tanků začíná u FV 214, kterému se také říká Conqueror. Toto vozidlo bylo po válce zkonstruováno inženýry britské armády, aby doplňovalo tank Centurion. V daném dějinném okamžiku byl za hlavního nepřítele považován Sovětský svaz. Britové a jejich spojenci zoufale hledali těžké tanky, které by se dokázaly postavit mocným sovětským tankům řady IS. Nový tank Conqueror měl být používán jako dalekonosná podpora pro tanky Centurion.
Bohužel, jeho konstrukce se nikdy pořádně nepodařila. Dokončené vozidlo bylo příliš těžké, takže bylo také pomalé a neobratné, zejména na východoevropském terénu, pro které bylo určeno. 
Bylo vytvořeno několik návrhů na různé varianty tanku Conqueror, mezi které patřil i FV215B. Záměrem bylo přeměnit původní tank na stíhač tanků tím, že se dopředu namontuje 183mm dělo, které bude dokonalé pro ničení těch obrovských sovětských vozidel.
Nakonec ale problémy s vysokou hmotností a nízkou manévrovatelností znamenaly, že vozidlo nikdy nebylo úspěšné. A to zejména v porovnání s daleko univerzálnějším tankem Centurion. Kvůli tomu bylo vyrobeno pouze 185 kusů tanku Conqueror a varianta FV215B se dokonce ani nedostala za fázi vytvoření dřevěného modelu.

Přejeme vám dobrou mušku, tankisté

ZDROJ : http://worldoftanks.eu/

Žádné komentáře: