středa 22. ledna 2014

10 Nejdražších verzí docela obyčejných věcí

Obyčejný toaletní papír, ponožky nebo i svíčka. To vše vás může vyjít i na 100 tisíc. Proč by to někdo kupoval? Přece pro to, že to nikdo jiný mít nemůže. Podívejte se, jak někdy úplně obyčejná věc, může stát balík.
Čokoláda

cena: 52 tisíc korun
Pozor, ta cena je za pouhých 0,45 kilogramů. Tahle čokoláda je vyráběna z koky Valrhona, která se nachází pouze v jedné odlehlé francouzské vesnici a tyto čokoládové kuličky obsahují 70 procent koky z této odrůdy. Jde o čokoládu, která je toxická pro zvířata a u lidí výrazně zvyšuje srdeční tep. Je také vysoce návyková. V podstatě jde o nebezpečnou drogu.
Hot Dog
cena: 46 tisíc korun
Když vyrazíte do New Yorku, můžete si tam koupit vážně zatraceně drahý párek v rohlíku. Maso v párku je z šedesát dnů sušeného libového masa z wagyu, což je speciální japonská odrůda skotu. K tomu dostanete cibuli Vidalia, jednu z nejlepších na světě, navíc karamelizovanou v nejluxusnějším šampaňském Dom Perignon. Nechybí tam ani kaviár nebo zelí dušené v Cristalu.

Popcorn
cena: 5 tisíc korun za 3,7 litru
Berco's Billion Dollar Popcorn používá organický cukr na karamel, speciální máslo z Vermontu, jeden z nejkvalitnějších bourbonů a nejdražší sůl na světě. Jo, a také jsou v něm jedlé stroužky třiadvaceti karátového zlata.


Káva
cena: 1000 Kč za šálek
Šálek kávy za litr? Není problém. Za tolik se totiž prodává Kopi Luwak, takzvaná cibetková káva. Je to proto, že cibetka pojídá kávová zrna, ty pak projdou trávicím traktem a zase vylezou klasickou cestou ven. No, a právě v tom trusu zrnka kávy lidé v Indonésii sbírají a vzniká z nich tato nejlepší káva na světě. Fermentovaná zrna totiž ztratí původní hořkost a po vyloupání a pražení získají zvláštní jemnou chuť a příjemné aroma. Ale ano, pijete kafe z hovínek. Za litr.

Ponožky
cena: 66 tisíc korun
Když člověk dostane k Vánocům ponožky, většinou je to na depku. Kdybyste ale dostali takovéhle… Mohli byste je slušně střelit a koupit si z bazaru auto. Tyhle ponožky jsou totiž vyrobeny z nejdražší tkaniny na světě Vicuña, která má na váhu stejnou hodnotu jako zlato. Vlna pochází z ohroženého velblouda žijícího v peruánských Andách. Nejenže jde o ohrožený druh, ale vyskytuje se pouze v horách, je u něj složitý odchyt a vlnu z něj lze dostat jen dvakrát do roka.

Svíčka
cena: 130 tisíc korun
Tahle svíčka se jmenuje dost příhodně: Ultimate Luxury Candle – ultimátně luxusní svíčka. Trošku podvod tedy je, že ačkoli se prodává jako svíčka, bonusem je u ní diamantový náhrdelník navržený Buccim s 38 diamanty o celkové hmotnosti 2,23 karátů zasazených do čtrnáctikarátového bílého zlata.
Zubní pasta
cena: 6 tisíc korun
Zubní pasta od společnosti Theodent má čokoládovou příchuť. Skutečně. Zatímco si čistíte zuby, ochutnáváte čokoládu a zároveň si nekazíte zuby! Vlastně je to geniální nápad. V zubní pastě se užívá extraktu z koky, který posiluje zuby. Jmenuje se theobromin a kromě posilování zubů také regeneruje sklovinu. Přitom stále zachovává čokoládovou chuť!

Džíny
cena: 26 milionů korun
Jak asi správně tušíte, to na těch kapsách není bižuterie. Jsou to obrovské diamanty, které přišila na zadní kapsu dámských džínů společnost Secret Circus Clothing. Je jich tam patnáct kousků a jeden pořádný diamant o váze 4,63 karátů, který má sám o sobě cenu 4 milionů korun v přepočtu. Zajímalo by nás, jestli se dají takové džíny normálně hodit do pračky…
Pivo
cena: 36 tisíc korun za půl litru
Antarctic Nail Ale je docela obyčejné, avšak samozřejmě výborně chutnající pivo. Co je na něm tedy tak speciálního? Voda z něj je z rozteklého arktického ledovce a výtěžek z těchto prodaných piv jde na záchranu arktické přírody.

Košile
cena: 5 milionů korun
Datta Phuge z Indie vytvořil oficiálně nejdražší košili na světě. Je ze tří kilogramů zlata a má i šest knoflíků od Swarovskiho. Jinými slovy, ta košile bude zatraceně těžká…








Žádné komentáře: