neděle 27. května 2012

Řezy KINDER Pingui

Trochu pracnější dezert, ale výsledek stojí zato. Domácí řezy Kinder Pingui jsou o mnoho lepší a chutnější, než originál :)


Recept na 12 porci



  • Celkový čas: 50min
  • Čas přípravy: 30min
  • Čas vaření: 20min
  • Cena: 152 Kč

INGREDIENCE

  • NA KRÉM
  • 5 dcl šlehačky nebo Ramy na šlehání - na smetanový krém
  • 1 lžíce želatiny - na smetanový krém
  • 1 lžíce tekutého medu - na smetanový krém
  • 1/2 lžičky vanilkového aroma - na smetanový krém
  • 15 dkg čokolády na vaření - na čokoládový krém
  • 10 dkg Hery - na čokoládový krém
  • 1 lžíce vody - na čokoládový krém
  • 2 lžíce oleje - na čokoládový krém
  • NA POLEVU
  • 20 dkg čokolády na vaření
  • 10 dkg Hery
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce práškového cukru
  • NA TĚSTO
  • 6 ks vajec
  • 6 lžic cukru krystal
  • 6 lžic teplé vody
  • 6 lžic hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balení prášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

  • Těsto: Z přísad upečte 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymíchejte do pěny. Pomalu vmíchejte vodu a mouku s práškem do pečiva, potom kakao (čím pomaleji vmícháte kakao, tím je těsto tmavší). Přidejte tuhý sníh z bílků a pečte na vymaštěný plech při 200°C. Těsto se rychle upeče.
  • Krém: Přísady na smetanový krém rozdělte na 2 části. Polovinu želatiny namočte do cca 3PL vody, nechte asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahřívejte. Vyšlehejte šlehačku, pomalu přidávejte rozehřátou želatinu a přilejte rozpuštěný med. Vyšlehejte tuhou šlehačku, kterou nanesete na upečený plát těsta a vložte na cca 30 min do chladničky.
  • Čokopoleva: Mezitím v páře rozpusťte čokoládu, přidejte Heru a olej a dobře promíchejte, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneste na šlehačkový krém a vložte do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšlehejte druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneste na čokoládu a přikryjte druhým plátem. Polejte polevou a nechte ztuhnout.
TIP:
Piškoty pečte na pečícím papíře, těsto je tenké a bude se vám s ním lépe manipulovat.

Žádné komentáře: