Recept na 12 porci
- Celkový čas: 50min
- Čas přípravy: 30min
- Čas vaření: 20min
- Cena: 152 Kč
INGREDIENCE
- NA KRÉM
- 5 dcl šlehačky nebo Ramy na šlehání - na smetanový krém
- 1 lžíce želatiny - na smetanový krém
- 1 lžíce tekutého medu - na smetanový krém
- 1/2 lžičky vanilkového aroma - na smetanový krém
- 15 dkg čokolády na vaření - na čokoládový krém
- 10 dkg Hery - na čokoládový krém
- 1 lžíce vody - na čokoládový krém
- 2 lžíce oleje - na čokoládový krém
- NA POLEVU
- 20 dkg čokolády na vaření
- 10 dkg Hery
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce práškového cukru
- NA TĚSTO
- 6 ks vajec
- 6 lžic cukru krystal
- 6 lžic teplé vody
- 6 lžic hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 balení prášku do pečiva
POSTUP PŘÍPRAVY
- Těsto: Z přísad upečte 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymíchejte do pěny. Pomalu vmíchejte vodu a mouku s práškem do pečiva, potom kakao (čím pomaleji vmícháte kakao, tím je těsto tmavší). Přidejte tuhý sníh z bílků a pečte na vymaštěný plech při 200°C. Těsto se rychle upeče.
- Krém: Přísady na smetanový krém rozdělte na 2 části. Polovinu želatiny namočte do cca 3PL vody, nechte asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahřívejte. Vyšlehejte šlehačku, pomalu přidávejte rozehřátou želatinu a přilejte rozpuštěný med. Vyšlehejte tuhou šlehačku, kterou nanesete na upečený plát těsta a vložte na cca 30 min do chladničky.
- Čokopoleva: Mezitím v páře rozpusťte čokoládu, přidejte Heru a olej a dobře promíchejte, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneste na šlehačkový krém a vložte do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšlehejte druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneste na čokoládu a přikryjte druhým plátem. Polejte polevou a nechte ztuhnout.
TIP:
Piškoty pečte na pečícím papíře, těsto je tenké a bude se vám s ním lépe manipulovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat