čtvrtek 8. března 2012

Na nespavost zaručeně zabírá dobrý a kvalitní sex!

Na nespavost zaručeně zabírá dobrý a kvalitní sex!
Nepřevalujte se v posteli, raději se v ní milujte.
Nespavostí a poruchami spánku trpí údajně celá 1/3 populace. Probděné noci nejsou nic příjemného. Zkuste některou z našich rad, třeba pomůže.
Sex před usnutím
Příjemný uvolňující sex po náročném dni je ta nejlepší ukolébavka. Radíme vyzkoušet.

Kávu a cigaretu si večer odpusťte
Jakýkoli stimulující nápoj by měl být pro vás večer tabu. Dokonce i nikotin vás může probrat.Dejte si raději sklenici teplého mléka.

Neležte zbytečně v posteli
Neusnete-li do 15 minut, začněte se věnovat nějaké hodně monotónní činnosti. Pletení, luštění sudoku, sledování reklam v televizi. Hlavně ne napínavá kniha. Jakmile ucítíte únavu, šup do postele. zhasnout a spát.

Večerní relaxace
Zkuste si večer udělat chvilku pro sebe, třeba ve vaně, a zhodnotit si s odstupem všechno, co vám leží v hlavě. Jakmile se v tom začnete přehrabovat v posteli, máte po spánku. V posteli naopak zkuste relaxační techniky: soustřeďte se na dýchání, počítejte ovečky a podobně.

Hudba
Příjemná tichounká uklidňující hudba, případně zvuky přírody. Zavřete oči a představujte si něco moc hezkého: palouk v lese, do kterého se opírá sluníčko, šplouchající vlnky moře, vlnící se tráva, usínající štěně, které drbete za uchem...

Procházka
I kraťounká procházka, například s pejskem, vám protáhne svaly, zvýší tělesnou teplotu a příjemně unaví.

A rada poslední: nebojte se zajít k lékaři, pokud dlouhodobě nespíte. Ušetříte si tak hodně stresu, který vám rozhodně na spánku nepřidá.

Žádné komentáře: