středa 27. července 2011

Chcete si udržet partnera? Buďte štíhlejší než on



Ženy musí mít tedy nižší index BMI (poměr mezi výškou a váhou) než muž. Pokud tomu tak je, vztah bývá trvalejší a spokojenější. Aniž by si to dotyční přímo uvědomovali, muž pak svou přítelkyni či manželku vnímá stále jako atraktivní, z čehož má dotyčný dobrý pocit  - a ona pochopitelně také. Nemluvě o jejím sebevědomí.
Studie sestávala z dotazníku, který mělo jednou za půl roku vyplnit 169 vybraných manželských párů pod 35 let. Z výsledků jasně vyplynulo, že muži s vyšší a ženy s nižší hodnotou BMI jsou šťastnější.

Je třeba si partnera správně vybrat

„Skvělou zprávou je, že žena jakékoli postavy a rozměrů může být šťastná, když si najde správného muže. Záleží na relativní váze, nikoli absolutní. Nemusejí být vyzáblé, jen štíhlejší než muži,“ tvrdí profesorka Andrea Meltzerová z University of Tennessee, jedna z vedoucích autorek projektu.
Expertka na partnerská soužití Jean Hannah Edelsteinová na to však hledí mírně skepticky: „Nemám dojem, že by většina mužů skutečně opustila své partnerky jen z důvodu nadváhy, pokud mezi nimi jinak nejsou žádné problémy.“

Žádné komentáře: